11172019ned
Last updatened, 17 nov 2019 11pm

Kinezi predstavili prvi računar sa sklopivim displejem (VIDEO)

Riječ je o savitljivom ekranu sličnom onima kod pametnih telefona kao što su Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X. Iz Lenova poručuju da ovde nije u pitanju zamjena za pametni telefon, već inovacija koja će zamijeniti današnji laptop

Foto: Printscreen

Kineska kompanija Lenovo predstavila je, na svojoj konferenciji Accelerate 2019 u Orlandu, prvi računar sa sklopivim displejem.

Riječ je o savitljivom ekranu sličnom onima kod pametnih telefona kao što su Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X.

Iz Lenova poručuju da ovde nije u pitanju zamjena za pametni telefon, već inovacija koja će zamijeniti današnji laptop.

"Mi ovaj proizvod vidimo kao zamjenu za laptop i vjerujemo da će on ljudima otvoriti nove mogućnosti", rekao je marketinčki direktor Lenova Tom Batler.

Kineska multinacionalna kompanija već tri godine radi na razvoju prototipa računara Think Pad koji izgleda kao telefon na preklop, ali koji ima mnogo veću površinu.

Lenovo planira da svoj novi prenosni računar zvanično predstavi 2020. godine, kao dio njegovog Think Pad X1 premium brenda.

Cilj te komapanije je da stvori vrhunski proizvod koji će biti računar svoje vrste, a ne dodatak ili sekundarni kompjuter, kao što je sada slučaj sa tabletima.

Predstavljeni model budućeg Lenovo računara imaće mogućnost da se sklopi na veličinu obične knjige. Zvanično ime i cijena novog uređaja još nisu poznati, piše b92.net.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...