11182019pon
Last updatepon, 18 nov 2019 2pm

Ovako će izgledati autoput od Požege do Crne Gore (VIDEO)

Trasa budućeg autoputa prema Crnoj Gori, koja vodi od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom, izuzetno je zahtjevna, a na njoj je potrebno izgraditi čak 97 mostova, koji će biti dugi gotovo 20 kilometara. Osim toga, projektovan je i 51 tunel, a njihova dužina će biti oko 27 kilometara

Projektanti Instituta CIP iscrtali su trasu autoputa od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom. Taj projekat vrijedan je oko milijardu i 600 miliona eura.

Usvojena trasa autoputa Požega–Ivanjica–Boljare duga je 107 kilometara i projektovana za brzine od 100 i 120 kilometara na čas, piše Radio televizija Srbije, prenose “Vijesti”.

Trasa budućeg autoputa prema Crnoj Gori, koja vodi od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom, izuzetno je zahtjevna, a na njoj je potrebno izgraditi čak 97 mostova, koji će biti dugi gotovo 20 kilometara. Osim toga, projektovan je i 51 tunel, a njihova dužina će biti oko 27 kilometara.

“Čak 40 do 43 odsto trase je pod konstrukcijama. Biće zahtjevna trasa. Ukoliko se napadne sa više frontova, to može da se uradi za četiri do pet godina”, kaže projektant Instituta CIP, Dragoslav Dragićević.

Dio autoputa od Preljine do Požege je podijeljen u tri sektora. Od Preljine do Prijevora duž rijeke Čemernice i malim dijelom pored Zapadne Morave ima 8,27 kilometara.

Od Prijevora do Lučana bi trebalo asfaltirati 15,51 kilometar i izgraditi 20 mostova koji će biti duži od tri kilometra. Projektovana je i izgradnja tunela Laz od 1.750 metara.

Treća poddionica, od Lučana do Požege, protezaće se na sedam kilometara, a na njoj bi trebalo da budu izgrađena tri mosta, tunel dug 2.040 metara, petlja u Lučanima i most preko rijeke Bjelice. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...