11182019pon
Last updatepon, 18 nov 2019 2pm

Imate iPhone? Za ovih deset opcija vjerovatno ne znate

Rijetki su oni koji shvataju koliko je iPhoneov gadget zaista moćan

Foto: Printscreen

Smartfoni koje je dizajnirala kompanija Apple dugo su zauzimali vodeću poziciju na tržištu mobilnih telefona.

Postali su toliko popularni da skoro svaki drugi čovjek u većim gradovima ima iPhone.

Međutim, rijetki su oni koji shvataju koliko je njihov gadget zaista moćan, piše avaz.ba.

BROJ KARAKTERA U PORUKAMA

Možete da aktivirate opciju koja broji karaktere na iPhoneu, tako da možete da znate tačno koliko svaka poruka ima slova prije nego što je pošaljete. Kliknite na ikonu Settings i skrolujte dok ne dođete do opcije “poruke”. U tom odjeljku pritisnite dugme s desne strane da je uključite.

SNIMANJE VIDEA SA ZAKLJUČANIM EKRANOM

Ako ne želite da drugi ljudi primijete da ih snimate ili slikate, uradite sljedeće: dobro provjerite da li vam je iPhone zaključan. Pritisnite dugme kojim palite ekran, zatim pritisnite ikonicu kamere i skrolujte uvis do pola ne puštajući je. Odaberite opciju za snimanje videa i triput zaredom uradite dupli klik na dugme “home”. Držite ikonicu kamere sve dok se ekran ne isključi. Upamtite: vaš iPhone već snima video. Ako želite da zaustavite snimanje, samo otključajte telefon.

PREMOTAVANJE AUDIO I VIDEO-SNIMAKA

Možete da ubrzate ili usporite premotavanje audio i video-snimaka prostim pomjeranjem slajdera. Žuta boja označava brzo premotavanje. Ako prstom pređete u crvenu zonu, snimak će biti duplo sporije premotan, a zelena označava najsporije premotavanje.

BLOKIRANJE REKLAMA U IGRICAMA

Ako vas nerviraju reklame dok igrate igrice, možete da ih se riješite tako što ćete da uključite Airplane Mode.

BRISANJE CIFARA U DIGITRONU

Ako vam se desi da ukucate pogrešan broj, samo pređite prstom lijevo ili desno od broja koji želite da obrišete.

HITNI POZIVI

Popunjavanje Medical ID-ja može da spasi život ljudi. Ovaj odjeljak vam omogućava da tu skladištite sve bitne medicinske informacije tako da vam budu dostupne jednim klikom u hitnim situacijama. Jako je bitno da ovdje unesete informacije o tome koja vam je krvna grupa i na koje lijekove ste alergični.

OFFLINE KORIŠTENJE GOOGLE MAPA

Možete da skinete mape za korištenje kada niste na internetu tako što ćete da ukucate “ok maps” u polje za pretraživanje.

POBOLJŠAJTE BRZINU INTERNETA

Korištenjem funkcije Wi-Fi Assist možete vrlo lako da podesite da vam se telefon automatski poveže na mobilni internet onda kad je wi-fi signal slab.

RESTARTOVANJE IPHONEA

Svima se tu i tamo desi da im telefon zabaguje i odbije poslušnost. Dajte vašem iPhoneu malo vremena da se “iskulira”. Da biste to izveli, pritisnite i držite dugme za paljenje i uporedo pritiskajte “home” dugme sve dok se ekran ne ugasi. To može da traje oko deset sekundi. Kad završite, vaš iPhone će se ponovo uključiti i vidjećete Apple logo. Zapamtite da je ovakav metod restartovanja vrlo agresivan i da ne bi trebalo da ga prečesto koristite.

PRETVORITE IPHONE U LIBELU

Pored digitrona, baterijske lampe i kompasa, iPhone ima skrivenu libelu. Da biste došli do nje, pokrenite aplikaciju “kompas” i prstom prevucite ulijevo.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...