11152019pet
Last updatepet, 15 nov 2019 8pm

Hakeri napali Google: Ako vam stigne ovaj e-mail nemojte ga nipošto otvarati!

Od srijede hakeri pokušavaju da ukradu podatke korisnika Gmail-a. Oni to rade tako što šalju mailove u čijem naslovu piše da je neko iz kontakata „podijelio dokument na Google Docs sa Vama“

Hakeri napadaju korisnike Googleovog servisa za e-mail, upozorila je ta kompanija.

Od srijede hakeri pokušavaju da ukradu podatke korisnika Gmail-a.

Oni to rade tako što šalju mailove u čijem naslovu piše da je neko iz kontakata „podijelio dokument na Google Docs sa vama“.

Na taj način korisnici mogu da se prevare i kliknu na mail misleći da im je zaista neko koga poznaju poslao nešto preko popularne aplikacije za pisanje i dijeljenje dokumenata, Google Docs.

Ove e-mailove je najbolje ne otvarati.

Ako kliknete na opciju „Open in Docs" u mailu će se otvoriti stranica koja izgleda legitmno i koja će vas pitati da li želite da nastavite ka Google Docsu.

Klikom na taj link ćete omogućiti hakerima da dobiju pristup vašim podacima i kontaktima i da sa vaših mailova dalje šalju ove spam poruke.

Iz kompanije Google su saopštili da su svjesni situacije i da je istraga u toku, piše avaz.ba.

Oni savjetuju korisnicima da ovakve mailove odmah prijave kao pokušaj krađe podataka.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...