11162019sub
Last updatepet, 15 nov 2019 8pm

Kako da što brže napunite bateriju iPhonea

Posebno efikasno je prilikom punjenja pametnog telefona isključiti sve opcije koje opterećuju bateriju, kao što je WiFi, 3G i ostale opcije. Drugim riječima, preporučuje se da se sve opcije koje bi mogle uticati na pražnjenje baterije stave na “off”, a najpoželjnije bi bilo telefon staviti na “Airplane Mode”

 

Foto: Youtube/Printscreen

Ispražnjena baterija u vrijeme kad to nije poželjno, ili dugo punjenje baterije. Najmanje su jednom korisnici iPhonea doživjeli jednu od navedene dvije situacije. Stoga se predlaže preduzimanje određenih mjera prilikom punjenja telefona, kako bi se iPhone što brže napunio.

Njemački Computer Bild objavio je savjete kako iPhoneu što brže “povratiti snagu” prilikom punjenja, ali i šta učiniti da se baterija Apple telefona što sporije prazni. Rješenja za “kratkotrajne” baterije su jednostavna, piše klix.ba.

Posebno efikasno je prilikom punjenja pametnog telefona isključiti sve opcije koje opterećuju bateriju, kao što je WiFi, 3G i ostale opcije. Drugim riječima, preporučuje se da se sve opcije koje bi mogle uticati na pražnjenje baterije stave na “off”, a najpoželjnije bi bilo telefon staviti na “Airplane Mode”.

U tom slučaju iPhone troši najmanje energije, što prilikom punjenja pomaže kako bi baterija što prije bila napunjena. To, naravno, ne pomaže ukoliko ćete prilikom punjenja igrati igrice na telefonu, ili raditi nešto drugo. Stoga se savjetuje: Ne dirajte telefon prilikom punjenja!

Isto važi i za pražnjenje telefona. Ukoliko predvidite da će se telefon ugasiti, onda se preporučuje smanjiti svjetlost displayja. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...