10222020čet
Last updatečet, 22 okt 2020 2pm

Da li je Kosovo teritorija ili božanstvo?

Autor: Tomislav Marković

 Ko šta radi, srpski intelektualci brane Kosovo od Albanaca i Crnu Goru od Crnogoraca. I ne ide im loše. Crnu Goru su već počeli da oslobađaju od crnogorske okupacije, uz malu pomoć Aleksandra Vučića, budžeta Srbije i naprednjačke medijske mašinerije koja je ispalila salve propagandnih projektila u pravcu jugozapada.

Treba razumeti patriotsku inteligenciju i vladajuću kliku: rata nigde na vidiku, davno su prošla ona vremena kad su mogli da uživaju u granatama bacanim na Sarajevo, Dubrovnik ili Vukovar, pa im medijsko bombardovanje dođe kao jedina uteha u ovo odvratno mirnodopsko doba.

Odbrana Kosova od njegovih stanovnika ne ide baš najbolje, ali našim intelektualnim gromadama se ne žuri. Oni su listom pravoslavni hrišćani, zagledani u večnost, orijentisani prema eshatonu, njima je dan kao hiljadu godina, a hiljadu godina kao jedan dan.

Da li će Kosovo ponovo biti deo Srbije sutra, za par vekova ili milenijuma, uopšte nije bitno, važno je samo sačuvati Kosovski zavet u srcima najvernijih sinova našeg napaćenog naroda. Tako je nastao Pokret za odbranu Kosova i Metohije koji su osnovali profesori univerziteta, doktori nauka, akademici, pesnici, pisci, slikari, publicisti, episkopi, igumani, istoričari, reditelji, sve sami ugledni intelektualci.

KOMPLETAN TEKST MOŽETE PROČITATI NA SLJEDEĆEM LINKU

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE