11222019pet
Last updatečet, 21 nov 2019 11pm

Kako preživjeti srčani udar kada ste sami: Ovi savjeti vam mogu spasiti život!

Osobe mogu pomoći sebi tako što će kašljati, energično, ponovno i ponovno (učestalo). Treba duboko udahnuti prije svakog kašlja, a kašalj mora biti dubok i produžen, kao kad se proizvodi šlajm iz dubine grudi

Foto: Youtube (Printscreen)

Većina ljudi u momentima kada doživljavaju srčani udar je bez pomoći. Osoba čije srce kuca nepravilno i počinje da se sojeća loše ima samo oko deset sekundi prije nego što izgubi svijest.

Međutim, ove osobe mogu pomoći sebi tako što će kašljati, energično, ponovno i ponovno (učestalo). Treba duboko udahnuti prije svakog kašlja, a kašalj mora biti dubok i produžen, kao kad se proizvodi šlajm iz dubine grudi, piše portal portaloko.hr.

Dah i kašalj se moraju ponavljati svake dvije sekunde bez prestanka dok ne stigne pomoć, ili dok se ne osjeti da srce ponovo kucsrce po normalno.

Duboko disanje unosi kiseonik u pluća, a pokreti kašljanja gnječe srce i održavaju cirkulaciju krvi. Pritisak gnječenja srca pomaže vraćanju normalnog ritma. Na ovaj način, žrtve srčanog udara mogu stići do bolnice.

Recite o ovome što je moguće većem broju ljudi. To im može spasiti živote!

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...