11152019pet
Last updatepet, 15 nov 2019 8pm

Ovo su najnezdravije namirnice koje kupujemo

U supermarketima postoje namirnice koje kupujete gotovo svakodnevno, a ne biste trebali jer su vrlo nezdrave

U supermarketima postoje namirnice koje kupujete gotovo svakodnevno, a ne biste trebali jer su vrlo nezdrave. Ovo su, kako piše portal hr.n1info.com, neke od najnezdravijih koje možete pronaći na policama trgovina.

KOKICE ZA MIKROTALASNU

Ako volite da gledate film uz kokice, bolje nemojte. Kokice iz mikrotalasne se pakuju u nezdravi papir koji sadrži neke otrovne hemijske spojeve koji čak mogu dovesti do neplodnosti, povećanja težine i problema sa pamćenjem.

OBOJANI BOMBONI

Nisu svi slatkiši isti. Dok čokolada ima neke pozitivne učinke, bomboni mogu doista da naštete organizmu. Zbog vještačkih aditiva i boja bomboni su prava opasnost za sve, a posebno za djecu.

GAZIRANI ZASLAĐENI SOKOVI

Svi gazirani, zaslađeni sokovi (čak i oni na kojima piše da su dijetalni) dovode do problema sa tjelesnom težinom. Osim toga, u plastičnim bocama postoje hemikalije koje mogu da uzrokuju teška oboljenja poptu tumora i neplodnosti i da poremete balans hormona.

CRVENO MESO

Prehrana bogata crvenim mesom povezana je sa većim rizikom razvoja divertikulitisa, upalne bolesti crijeva, ustanovili su naučnici.

Divertikulitis je upala ili infekcija malih džepova, zvanih divertikuli, koji se pojavljuju duž zidova crijeva. Uprkos tome što je bolest relativno česta, malo se zna o tome šta je uzrokuje i uglavnom se kao mogući uzroci pominju pušenje, gojaznost, prehrana siromašna vlaknima i hronična upotreba protivupalnih lijekova. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...