09232020sri
Last updatesri, 23 sep 2020 1pm

Iznervirana gorila dosadnom prijatelju "pokazala" srednji prst (Video snimak)

Gorile sa srebrenim leđima općenito su starije od 12 godina, a prepoznatljive su po srebrenoj dlaki koja im se pruža duž leđa. Imaju velike očnjake, te poput ostalih velikih majmuna imaju sposobnost da se smiju, tuguju, naprave i koriste razne alate, te da razviju emotivne veze sa svojim srodnicima

Gorile se smatraju visoko inteligentnim sisavcima. Čak i u tolikoj mjeri da su u stanju i "naučiti" znakovni jezik.
Međutim, čini se da jedna "bezobrazna" gorila iz Busch Gardensa, parka divljih životinja na Floridi, otišla i malo dalje u poznavanju gestikulacija, pokazavši drugoj gorili iz parka srednji prst.

Ali imala je opravdanje. Naime, ovu gorilu iznervirala je druga gorila, koja ju je konstantno gađala igračkom. Kako bi uzvratila "dosadnom prijatelju" - crnoj gorili, iznervirana srebrena gorila joj je pokazala srednji prst.

Međutim, to se i nije pokazalo baš efikasnim, jer je crna gorila nastavila sa "provokacijama", odnosno gađanjem.

"Vrlo hrabra crna gorila nastavlja 'gnjaviti' prijatelja, u nastojanju da se igra sa njim", komentar je autora filma, prenosi Daily Mail.

Gorile sa srebrenim leđima općenito su starije od 12 godina, a prepoznatljive su po srebrenoj dlaki koja im se pruža duž leđa. Imaju velike očnjake, te poput ostalih velikih majmuna imaju sposobnost da se smiju, tuguju, naprave i koriste razne alate, te da razviju emotivne veze sa svojim srodnicima.

Izvor: Oslobodjenje.ba

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE