01252021pon
Last updatened, 24 jan 2021 8pm

“Sveti Milokrad”: Dodikova ikona hit na društvenim mrežama

Međutim, kako je skandal privukao veliku pažnju, Dodik je naprasno završio u bolnici zbog, kako ljekari tvrde, mučnine i problema sa želucem

Foto: Twitter

Korisnici društvenih mreža poslednjih nekoliko dana inspirisani su poklonom koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik darovao šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu. U pitanju je Zlatna ikona, za koju se ispostavilo da je ukradena iz Ukrajine, iz Luganjska, prije 300 godina, a nekim "čudom" završila je u Dodikovim rukama, piše portal Nova.rs.

Foto: Twitter

Ubrzo je pokrenuta i istraga o misterioznim putevima kojima je ikona došla u vlasništvo Milorada Dodika, čime je izazvan pravi diplomatski skandal.

Naime, posle protestne note koju je Ministarstvu spoljnih poslova BiH uputila Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini i molbe za pružanje detaljne informacije o porijeklu ovog predmeta ukrajinske kulturne baštine, zvanična Moskva saopštila je da će vratiti Bosni i Hercegovini vjekovima staru ukrajinsku ikonu.

Foto: Twitter

Zastupnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije rekao je za AFP da će pozlaćena pravoslavna ikona – za koju se vjeruje da je stara 300 godina – “biti vraćena” u Bosnu, kako bi se njeno porijeklo utvrdilo uz pomoć Interpola.

Dodik je uručio pozlaćenu ikonu tokom sastanka u sjedištu Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu prošle nedjelje.

 

Na poleđini ikone utisnut je i pečat kao dokaz da se radi o originalnom primjerku.

Foto: Twitter

Međutim, kako je skandal privukao veliku pažnju, Dodik je naprasno završio u bolnici zbog, kako ljekari tvrde, mučnine i problema sa želucem.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE

  MUJO I POLICAJCI      
  MUJO I POLICAJCI

  Zvoni Muju neko na vrata.

  Pita on:

  “Ko je?”

  “Policija. Možemo li da popričamo?”

  “Koliko vas je?”

  Read more...

SPECIJALNO IZDANJE