09222020uto
Last updateuto, 22 sep 2020 3pm

Urnebesno: Građane Srbije pitali šta misle o uvođenju arapskih brojeva u škole, odgovori će vas i nasmijati i šokirati (VIDEO)

Jedna od anketiranih je kazala da zna arapske brojeve ali da ne želi da pokazuje kako izgledaju usred Srbije koja je pravoslavna država. Jedan mladi momak je kazao da je „o tome čuo na televiziji i u novinama, jer svi bruje na tu temu“

"Sad još i arapski brojevi" - jedna od anketiranih (Foto: (Printscreen)

Društvenim mrežama kruži snimak ankete u kojoj građani Srbije odgovaraju na pitanje „Kako komentarišete to što je Aleksandar Vućić odlučio da, zbog Sirijaca, djeca  u školama moraju da uče arapske brojeve?“

Anketa je urađena prošle godine za potrebe emisije „Kontravizija“, koju na Televiziji Pink vodi Lav Grigorije Pajkić, sin nedavno preminule književnice Isidore Bjelice i scenariste Nebojše Pajkića.

„Užas, majke mi! To je zaista nepotrebno“, „Naša djeca su već opterećena gomilom gluposti, sad još i arapski brojevi. Za to postoje fakulteti gdje se uči arapski jezik“, „Ne podržavam jer mislim da bi bila previše optrećena (djeca), „Nisam učio arapske brojeve u školi“, samo su neki od komentara građana.

Jedna od anketiranih je kazala da zna arapske brojeve, "ali da ne želi da pokazuje kako izgledaju usred Srbije koja je pravoslavna država". Mladi momak je kazao da je „o tome čuo na televiziji i u novinama, jer svi bruje na tu temu“.

Pogledajte:

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE