07082020sri
Last updatesri, 08 jul 2020 12am

U fokusu

Velika pomoć EU Crnoj Gori: Tri miliona hitno za zdravstvo, 50 miliona za dugoročni program!

Velika zahvalnost Evropskoj uniji za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv Covida 19. Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu!", poručio je premijer Duško Marković


Foto: Printscreen

Evropska unija donira tri miliona Crnoj Gori za hitnu pomoć za zdravstvo plus 50 miliona za dugoročni programa u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

To je na Twitteru objavio šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

MARKOVIĆ: EVROPSKE VRIJEDNOSTI I SOLIDARNOST NA DJELU!

"Velika zahvalnost Evropskoj uniji za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv Covida 19. Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu!", poručio je premijer Duško Marković.

On je naveo da će Crna Gora nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom i Delegacijom "da zajednički saniramo posljedice krize".

Iz Vlade je saopšteno i da je dogovoreno ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima. 

"EU i u teškim trenucima borbe protiv korona virusa stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa 3 miliona eura kroz sistem UN. Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom", navedeno je na Twitteru Vlade.

ĐUKANOVIĆ: EU UZ ZAPADNI BALKAN I U TEŠKIM VREMENIMA

Evropska unija (EU) je uz Zapadni Balkan i u teškim vremenima, poručio je crnogorski predsjednik, Milo Đukanović.

„Juče velika odluka za naše susjede Sjevernu Makedoniju i Albaniju, danas podrška Crnoj Gori u borbi protiv COVID-19! EU je uz Zapadni Balkan i u ovim teškim vremenima“, naveo je Đukanović na Twitteru.

DRLJEVIĆ: CRNA GORA DUGUJE ZAHVALNOST EU

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević  poručio je da Crna Gora duguje zahvalnost EU na efikasnosti u borbi protiv korona virusa.

"EU vrijednosti na djelu. Crna Gora duguje zahvalnost EU na efikasnosti u borbi protiv Covida19 - odobreno nam je tri miliona eura direktne pomoći zdravstvenom sektoru i 50 miliona eura dugoročnog odgovora u saradnji sa Vladom u vidu podrške zdravstvenom sektoru, ekonomiji i preduzetništvu", naveo je Drljević na Twitteru, prenose "Vijesti".

On je kazao da nas očekuje i ubrzavanje tekućih projekata u vrijednosti od 18 miliona eura za zajedničke programe zapošljavanja, obrazovanja i socijalne zaštite.

"Kako bi se pomogli mali biznisi, nezaposleni i ranjive grupe i razmotrile mogućnosti za dodatnu EU pomoć", rekao je Drljević.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE