09232020sri
Last updatesri, 23 sep 2020 11am

U fokusu

"Prenisko letite": Pojavio se audio snimak pilota i kontrole leta prije pada Kobijevog helikoptera

Gusta magla koja se nadvila nad Los Anđelesom stopirala je avio saobraćaj, ali ne i helikopter u kojem je bio Kobi Brajant sa još 8 osoba, i koji je uprkos svim upozorenjima ipak poletio. Odmah je bilo jasno da zbog magle nema dobar pregled, pa je pilot zatražio pomoć. Na snimku se čuje kako iz kontrolnog tornja govore da helikopter kruži već 15 minuta, kao i da tražil neki izlaz iz situacije

Foto: Printscreen

Nekoliko sati posle stravične tragedije u kojoj je život izgubio Kobi Brajant i još 8 osoba, među kojima i njegova nasljednica Đijana, isplivao je u javnost audio snimak razgovora sa pilotom.

Kako navode američki mediji, pilot koji je upravljao helikopterom zbog guste magle tražio je pomoć kontrolnog tornja.

Gusta magla koja se nadvila nad Los Anđelesom stopirala je avio saobraćaj, ali ne i helikopter u kojem je bio Kobi Brajant sa još 8 osoba, i koji je uprkos svim upozorenjima ipak poletio. 

Odmah je bilo jasno da zbog magle nema dobar pregled, pa je pilot zatražio pomoć. Na snimku se čuje kako iz kontrolnog tornja govore da helikopter kruži već 15 minuta, kao i da tražil neki izlaz iz situacije.

Međutim, američki mediji prenose da je pilot napravio veliku grešku nekoliko trenutaka pred nesreću. On je išao prenisko, iako su ga upozoravali iz kontrolnog tornja, te je krenuo prema planinskom dijelu i ubrzo nakon toga udario u planinu pri brzini od 300 km/h, prenosi “Kurir”.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE