11222019pet
Last updatečet, 21 nov 2019 11pm

U fokusu

Stravična osveta mafije: Policajac koji je uhapsio El Chapovog sina izrešetan sa 150 metaka (VIDEO)

Nadzorne kamere su snimile užasan trenutak likvidacije koja je izvedena u srijedu ujutro, kad su barem dvojica naoružanih muškaraca s poluautomatskim oružjem izašli iz crvenog automobila i otvorili vatru na bijeli “nissan”

Foto: Printscreen

Meksički policijac koji je učestvovao u hapšenju sina narkobosa Joaquina El Chapo Guzmana je ubijen na parkiralištu u Culiacanu, piše Daily Mail.

Nadzorne kamere su snimile užasan trenutak likvidacije koja je izvedena u srijedu ujutro, kad su barem dvojica naoružanih muškaraca s poluautomatskim oružjem izašli iz crvenog automobila i otvorili vatru na bijeli “nissan”.

Napad je trajao tridesetak sekundi, a kriminalci su ispalili 150 metaka u automobil.

Crveni automobil je slijedio bijeli automobil do parkirališta trgovačkog centra u Culiacanu, glavnom gradu države Sinaloa.

Preminula osoba je identifikovana kao Eduardo N, policajac višeg ranga u policiji države Sinaloa.

Lokalni mediji izvještavaju da je policajac bio uključen u hapšenje Ovidia Guzmána Lópeza, sina narkobosa Joaquína El Chapa Guzmána.

Meksičke snage bezbjednosti su Guzman Lopeza zaskočili ispred kuće i pritisnuli ga uza zid prije nego su bili prisiljeni da odustanu od hapšenja kada su saradnici kriminalnog vođe započeli pucnjavu po Culiacanu.

Prošle sedmice je prikazan snimak pokušaja hapšenja. Na snimku se vidi Guzman kako izlazi iz zgrade s rukama u vazduhu. Vojnici su mu naredili da pozove svoje ljude na obustavu vatre dok se u pozadini čula pucnjava.

Guzman je tad nazvao svog brata Archivalda Ivána Guzmána Salazara na mobilni telefon i kazao mu da zaustavi haos koji je nastao.

Archivaldo je odbio i urlao prijeteći vojnicima i njihovim porodicama.

Napadi su nastavljeni, a osam minuta kasnije su stigle informacije o ranjenim vojnicima. Trinaest osoba je ubijeno u pucnjavi po gradu.

Snage bezbjednosti su povučene četiri sata nakon što je operacija započela, da bi se izbjeglo dalje krvoproliće. Prilikom akcije kriminalci su zarobili dva policajca i devet vojnika. Nakon što je Guzman pušten na slobodu, svi policajci i vojnici su oslobođeni, piše Daily Mail, prenosi “Jutarnji list”.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...