08082020sub
Last updatepet, 07 avg 2020 7pm

U fokusu

Ubistvo u Novom Pazaru: Bajazit B. pucao u Bejta Krlića nakon svađe zbog pljačke preko milion eura u Njemačkoj?

Razlozi sukoba i dalje su nepoznati, ali Novim Pazarom kolaju priče da je Bajazit bio u svađi sa Krlićevim sinovcem koji je, navodno, sjedio te večeri sa njima za stolom, i to sve zbog spektakularne pljačke preko milion eura u Njemačkoj od prije dvije godine. Tada je Rijad Krlić, drugi Bejtov sinovac, odvezao blindirani kombi za transport novca sa više od milion eura i pobjegao sa nepoznatim pomagačem. Uhapšen je poslije par dana u Mađarskoj, prilikom pokušaja ulaska u Srbiju. U međuvremenu je osuđen, a mediji su pisali da nije otkrio ko mu je pomogao, kao i da novac do danas nije pronađen

Foto: Printscreen

Novopazarska policija uhapsila je Bajazita B. (25) iz tog grada zbog sumnje da je u srijedu uveče, oko 23 sata, u restoranu "Dar", u Ulici Save Kovačevića, ubio sugrađanina Bejta Krlića (51).

Prema nezvaničnim informacijama “Blica”, Bajazit, Bejto i još jedan mladić su sjedjeli za istim stolom, da bi poslije izvjesnog vremena započeli žučnu raspravu koja je prerasla u fizički obračun.

“Tom prilikom osumnjičeni je ispalio hitac iz vatrenog oružja u Krlića, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Bajazit B. se sumnjiči za ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja, a po nalogu nadležnog tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati”, kažu u policiji.

Razlozi sukoba i dalje su nepoznati, ali Novim Pazarom kolaju priče da je Bajazit bio u svađi sa Krlićevim sinovcem koji je, navodno, sjedio te večeri sa njima za stolom, i to sve zbog spektakularne pljačke preko milion eura u Njemačkoj od prije dvije godine.

UKRADENI NOVAC NIKADA NIJE PRONAĐEN

Tada je Rijad Krlić, drugi Bejtov sinovac, odvezao blindirani kombi za transport novca sa više od milion eura i pobjegao sa nepoznatim pomagačem. Uhapšen je poslije par dana u Mađarskoj, prilikom pokušaja ulaska u Srbiju. U međuvremenu je osuđen, a mediji su pisali da nije otkrio ko mu je pomogao, kao i da novac do danas nije pronađen.

“Ono što smo uspjeli da saznamo je da je Bajazitov brat, navodno, bio taj Rijadov nepoznati pomagač i da su on, ali i njegovi roditelji, osuđeni i nalaze se u zatvoru u Njemačkoj zbog saučesništva”, dodaje izvor "Blica" iz istrage.

Da li je do svađe između Bajazita i članova porodice Krlić došlo zbog toga što veruje da mu brat i roditelji nevini leže u zatvoru ili zbog podele plena od milion evra, još uvek nije poznato.

- Prilikom saslušanja nije hteo eksplicitno da se izjasni o tome, ali se dalo zaključiti da je u svađi sa braćom Krlić od te pljačke u Nemačkoj i da je sastanak sa Rijadovim bratom i stricem u restoranu "Dar" bio unapred dogovoren - kaže naš izvor.

Spektakularna pljačka u Minhenu dogodila se 24. avgusta 2017. godine, kada je Rijad Krlić, prilikom dostave novca bankama, iskoristio odsustvo kolega i mirno odvezao kombi sa preko milion eura.

Vozilo je ostavio oko 400 metara dalje, gdje ga je čekao nepoznati mladić i pomogao mu u nošenju vreća s novcem. U naredna dva dana bio je najtraženiji bjegunac u Evropi, sve dok nije uhapšen u blizini Segedina, dok je pokušavao pješke da pređe u Srbiju.

Novac nikada nije pronađen, a policija u Njemačkoj imala dvije teorije - da je negdje zakopan ili kod saučesnika.

Na koliko su osuđeni Krlić i pomagači nije poznato, ali su mediji spekulisali da neće dobiti dugogodišnju robiju, jer prilikom pljačke nije bio naoružan, niti je primijenio silu. Takođe, ukradeni novac je bio osiguran, pa nijedna od banaka kojima je tek trebalo da dostave novac nije bila u gubitku. Sve to je uzeto kao olakšavajuća okolnost.

UBIJEN MU BRAT, SUPRUGA POGINULA

Brat Bejta Krlića, Naser, ubijen je 2008. godine u hotelu "Atlas", udaljenom tek oko kilometar od restorana "Dar". U njega je ubica ispalio nekoliko hitaca nakon što su se potukli ispred objekta.

“Pre par godina poginula mu je supruga u saobraćajnoj nesreći prilikom povratka iz Njemačke”, dodaje prijatelj porodice Krlić.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE