10222020čet
Last updatečet, 22 okt 2020 2pm

U fokusu

Bečić o vjerskom obredu u Opštini Budva: Nikad to ne bih uradio, zalažem se za građansku državu

Ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vjere ili one nacije, rekao je Bečić

Aleksa Bečić (Foto: Printscreen)

Komentarišući to što su sveštenici SPC juče osveštali zgradu budvanske Opštine nakon što je Marko Carević izabran za predsjednika, šef parlamenta Aleksa Bečić kazao je da on to nikada ne bi uradio, jer se zalaže za građansku državu.

“Nikada to ne bih uradio, jer ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vjere ili one nacije. Ja se borim protiv tih vrsta generalizacija ili diskriminacija po bilo kom osnovu, tako da ja nikada ne bih postupao na takav način”, rekao je Bečić za TVCG, prenosi AntenaM.

U intervjuu za Televiziju Crne Gore Bečić je kazao i da nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, koji je održan u manastiru Ostrog, te da je riječ o neformalnom susretu.

“Nijesam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika riječ je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade, zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram”, rekao je Bečić.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE