10222020čet
Last updatečet, 22 okt 2020 2pm

U fokusu

URA Budva: Carević napravio podjelu tek što je stupio na dužnost

Današnjim činom novoizabrani predsjednik Opštine Budva ne ide ka pomirenju već ka podjelama, demostrirajući neku vrstu sile izražene kroz broj glasova na izborima i umjesto da je najavio da će tražiti arbitražu i pravdu pored domaćih i pred stranim sudovima kad je u pitanju najveći problem Budve, slučaj "WTE", on okuplja sveštenstvo u ustanovi koja je u svakom smislu odvojena od vjerskih zajednica, saopšteno je iz GP URA

Danas u Opštini Budva (Foto: Printscreen/"Vijesti" video)

Budvanski odbor Građanskog pokrera URA poručio je da "samo što je izabran za predsjednika Opštine Budva, Marko Carević je napravio podjelu među građanima i javnosti Budve i Crne Gore, dopuštajući popovima MCP da okade zgradu Opštine”.

"Iskreno se nadamo da ti popovi nisu angažovani po ugovoru kao obezbjeđenje bivše DPS vlasti. Crna Gora je sekularna država, a Budva je Crna Gora, svidjelo se to nekom ili ne. Zgrada Opštine je javna institucija i kao centar administracije ne predstavlja mjesto za vjerske obrede. U Budvi žive građani svih vjera i nacija i danas je njima iz administrativnog centra, umjesto poruke dobrodoščice i otvorenosti, što nije bio slučaj prethodnih mjeseci, poslata poruka vjerske obilježenosti zajedničke institucije. Sa istim gnušanjem građani danas gledaju ovaj čin kao što su gledali na redove policije i obezbjeđenja na ulazu zgrade Opštine. Samo što još uvijek nema spiskova", kažu iz budvanskog odbora URA.

Za njih su ovakve stvari nedopustive.

"Današnjim činom novoizabrani predsjednik Opštine Budva ne ide ka pomirenju već ka podjelama, demostrirajući neku vrstu sile izražene kroz broj glasova na izborima i umjesto da je najavio da će tražiti arbitražu i pravdu pored domaćih i pred stranim sudovima kad je u pitanju najveći problem Budve, slučaj "WTE", on okuplja sveštenstvo u ustanovi koja je u svakom smislu odvojena od vjerskih zajednica. Gospodine Careviću, očekujemo da ubuduće odvojite svoje dvije funkcije koje imate - predsjednika Crkvene opštine i predsjednika Opštine Budva, jer vas to dovodi u konflikt interesa i da ne koristite svoju funkciju za nametanje religijskih uvjerenja”, zaključuju u URA Budva, prenose "Vijesti".

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE