08092020ned
Last updatepet, 07 avg 2020 7pm

U fokusu

Dok Biden “rastura” u anketama, očajni Tramp smjenjuje menadžera kampanje

Prema najnovijoj anketi Univerziteta Quinnipiac, bivši demokratski potpredsjednik Džo Bajden uživa podršku 52 odsto ispitanika, a Tramp 37 odsto. Ostale ankete pokazuju da Tramp zaostaje iza Bajdena u ključnim državama u kojima mora da pobijedi ako želi da ostane u Bijeloj kući

Foto: YouTube/Printscreen

Američki predsjednik Donald Tramp smijenio je menadžera kampanje nakon što su ankete pokazale značajan pad podrške biračkog tijela i zaostajanje od 15 postotnih bodova za Džoom Bajdenom, a do izbora je ostalo tek nešto više od tri mjeseca. 

Bred Parskejl, predsjednikov menadžer kampanje za reizbor je smijenjen, a na njegovo mjesto stiže Bil Stepien, republikanski operativac koji s Trampom sarađuje od 2016.

Parskejl, kao viši savjetnik u kampanji, ostaje zadužen za digitalnu strategiju. Sa Trampom je gotovo od trenutka kada je objavio svoju predsjedničku kandidaturu 2015. Bio je glavni arhitekta njegove kampanje na društvenim mrežama.

Prema najnovijoj anketi Univerziteta Quinnipiac, bivši demokratski potpredsjednik Džo Bajden uživa podršku 52 odsto ispitanika, a Tramp 37 odsto.

Ostale ankete pokazuju da Tramp zaostaje iza Bajdena u ključnim državama u kojima mora da pobijedi ako želi da ostane u Bijeloj kući, prenosi “Jutarnji list”.

Prema anketama, Tramp zaostaje iza Bajdena čak i po pitanju privrede, što mu je dugo bio najsnažniji adut.

Po pitanju rukovođenja krizom koronavirusom Tramp ima podršku 32 odsto ispitanika, dok 62 odsto smatra da se nije dobro snašao.

Takođe, samo 39 odsto smatra da Tramp brine o "prosječnom Amerikancu", dok je Bajdena po tom pitanju pozitivnim ocijenilo 59 odsto ispitanika.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE