08112020uto
Last updatepon, 10 avg 2020 7pm

U fokusu

Gojković Ako se ne budu poštovale mjere, Srbiji prijeti scenario iz Italije i Španije

Komentarišući ponašanje građana, Gojković je naveo da je za to da oni koji ne nose masku potpišu da ne žele pomoć, ali da to nije moguće, jer je u Srbiji liječenje obavezno

Zoran Gojković (Foto: Printscreen)

Sekretar za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković rekao je da je zdravstveni sistem Srbije pred pucanjem i da prijeti scenario iz Italije i Španije ukoliko svi ne budu poštovali propisane mjere zaštite od koronavirusa.

Komentarišući ponašanje građana, Gojković je naveo da je za to da oni koji ne nose masku potpišu da ne žele pomoć, ali da to nije moguće, jer je u Srbiji liječenje obavezno.

"Vidjećemo za sedam dana šta nam donose mjere, da li smo se dozvali pameti", rekao je Gojković za Televiziju Prva.

On je dodao da se očekivalo da će tokom protekla dva mjeseca sazreti svijest ljudi, navodeći da u nekim zemljama u drugom talasu nema velikog broja zaraženih.

"Nama to zasad ne ide. Pokušavamo da vratimo život u normalne tokove. Ne možemo da budemo zatvoreni godinu, dvije ili tri, ali treba da naučimo da ne možemo do vakcine da se ponašamo kao prije korone", istakao je Gojković.

On je ukazao da nošenje maske na otvorenom još nije propisano kao obavezno, ali da se preporučuje i da bi bilo poželjno.

"Ko je držao distancu, vodio računa o ličnoj higijeni i nosio masku, nije imao problem", naveo je Gojković, prenosi N1.

Komentarišući to što je 11 odsto ispitanika u jednoj anketi reklo da ih mjere uopšte ne interesuju, Gojković je upozorio da postoji opasnost da 5.000 ili 10.000 ljudi odjednom dođe u bolnicu.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE