07062020pon
Last updatened, 05 jul 2020 5pm

U fokusu

Ovo je veliki dan za Džordža Flojda, veliki dan za sve: Tramp sablaznio javnost novom izjavom (VIDEO)

Na pitanja iznenađenih novinara kako je to tačno mislio da je “ovo veliki dan za Džordža Flojda, koji je sahranjen ni 24 sata ranije, Tramp je, napuštajući konferenciju, još jednom ponovio: “Veliki dan"

Foto: Prinrscreen/The Guardian

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je uredbu o finansijskoj pomoći za male biznise i tim povodom održao je još jednu, gotovo sat vremena dugu konferenciju za medije na kojoj nije želio da odgovara na pitanja novinara.

Čitavih sat vremena gotovo slavljeničkim tonom nizao je prilično nepovezana zapažanja o smanjenju nezaposlenosti i privrednom rastu u maju do kojega je došlo nakon ublažavanja restrikcija i rekao da američka privreda doživljava snažan uzlet poput 'rakete'. Obećao je brz oporavak od izolacije uvedene zbog pandemije novog koronavirusa.

“Sada se događa vjerovatno najveći privredni oporavak u američkoj istoriji i neće stati na ovome. Nastaviće se”, rekao je Trump na događaju u Bijeloj kući. “Ovo niko nije očekivao”.

Tramp je kazao da će oporavak u pravom smislu riječi nastupiti tokom 2021, insistirajući da će SAD moći da se nosi sa pandemijom.

Nezaposlenost u SAD-u je i dalje veća od 13 odsto, uprkos padu u maju.

Ponovo je pozvao da se nastavi s ublažavanjem mjera izolacije i otvori privreda u svim saveznim državama.

Naglasio je da će se američki privredni oporavak pozitivno odraziti na globalni privredni rast.

“Mi smo pozitivna sila. Mi smo ključni za svijet u jednom smislu”, kazao je Tramp, prenosi “Jutarnji list”.

Nakon toga, govorio je i o protestima vezanim za smrt Džordža Flojda i oboje - i korona krizu i proteste - proglasio gotovo završenom pričom.

“Nadam se da nas Džordž gleda odozgo i kaže: 'Ovo što se događa u našoj zemlji je važno’. Ovo je veliki dan za njega, veliki dan za sve. Ovo je veliki dan za sve nas kad se radi o jednakosti”, rekao je Tramp.

Na pitanja iznenađenih novinara kako je to tačno mislio da je “ovo veliki dan za Džordža Flojda, koji je sahranjen ni 24 sata ranije, Tramp je, napuštajući konferenciju, još jednom ponovio: “Veliki dan”.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE