07022020čet
Last updatečet, 02 jul 2020 12pm

U fokusu

Marković najavio: Od donacija kompanija i pojedinaca dvije nove klinike u Podgorici

Time će te klinike praktično biti poklon državi, a ujedno riješen i višedecenijski problem zdravstvenog sistema - klinika za psihijatriju konačno će biti iseljena iz neadekvatnog prostora "barake" u Parku Petrovića i objekta i sa zemljišta koje nije vlasništvo KC

Premijer Marković juče na konferenciji sa članovima NKT (Foto: GOV.ME)

Novac koji je više od pet hiljada pojedinaca i kompanija doniralo kao pomoć Crnoj Gori u borbi protiv novog koronavirusa biće uložen u izgradnju dvije klinike Kliničkog centra - za dermatovenerologiju i mentalno zdravlje. 

Time će te klinike praktično biti poklon državi, a ujedno riješen i višedecenijski problem zdravstvenog sistema - klinika za psihijatriju konačno će biti iseljena iz neadekvatnog prostora "barake" u Parku Petrovića i objekta i sa zemljišta koje nije vlasništvo KC, pišu “Vijesti”.

Da će umjesto iz budžeta, klinike graditi novcem iz donacija, kazao je juče premijer premijer Duško Marković na konferenciji o "korona-fri" destinaciji, na kojoj su bili i svi članovi Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti (NKT).

Odgovarajući na pitanje “Vijesti” nakon konferencije, Marković je podsjetio da Crna Gora sa Evropskom unijom realizuje plan potrošnje sredstava za zdravstveni sistem.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE