11182019pon
Last updatepon, 18 nov 2019 2pm

Top Story

Zeničanka oduševila internet: Kada nije u školi, Šefika zarađuje vozeći kamion

Za kamion se zainteresovala još u djetinjstvu, gledajući svog oca kako vozi. Ističe da se nije dvoumila za koju će kategoriju polagati i da je dobila sve pohvale ispitivača za sposobnosti koje je pokazala na ispitu

Šefika Garanović (Foto: Facebook)

Srednjoškolka iz Zenice Šefika Garanović izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama kada je obznanila da vozi kamion. Objavljujući fotografije s kamionom, prevozeći ture, Garanović ruši predrasude i prkosi stereotipima.

PODRŠKA RODITELJA

Kako je ispričala za “Dnevni avaz”, za kamion se zainteresovala još u djetinjstvu, gledajući svog oca kako vozi.

“Na početku je to bilo samo ushićenje i znatiželja. Ali, kako sam odrastala, preraslo je u želju da i ja vozim kamion i ona mi se ubrzo ostvarila. S velikom radošću dočekala sam punoljetstvo i polaganje vozačkog ispita”, govori ona.

Ističe da se nije dvoumila za koju će kategoriju polagati i da je dobila sve pohvale ispitivača za sposobnosti koje je pokazala na ispitu. Kaže da je sve vrijeme imala podršku roditelja i prijatelja, koja joj je mnogo značila.

“Naravno, ima i onih koji kažu da to nije posao za djevojku. Ali, meni to ne smeta, jer svako ima svoje mišljenje. Međutim, podjele na muško-ženske poslove su mi apsurdne. Mnogi muškarci su, na primjer, uspješni kuvari. Uprkos svemu, imam cilj i idem ka tome da budem uspješna i najbolja u onome što radim”, kaže ona.

Šefika Garanović (Foto: Facebook)

Kamionom radi povremeno, jer još ide u školu, ali svaki trenutak slobodnog vremena iskoristi da vozi, savlada nove izazove i dodatno napreduje i uči. Ne krije da je svaka vožnja novi izazov i da su svi njeni planovi vezani upravo uz kamion.

VJERA U SEBE

“Ne želim da se odvajamo od ljubimca i radiću ono što najbolje znam – voziću kamion. Vjerujem u sebe i nadam se uspjehu u svemu ovome”, optimistična je Zeničanka.

Iako je vožnja kamiona sama po sebi izazov, Garanović otkriva i neobične situacije u kojima se našla, a iz kojih je izašla kao pobjednik.

“Kada sam tek počela da vozim ture, dogodila mi se situacija da mi je pred dolazak na lokaciju pukla guma. Iako sam bila sama, to nije poljulalo moje samopouzdanje, snašla sam se i uspješno je promijenila”, kazala je Šefika.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...