10232019sri
Last updatesri, 23 okt 2019 3pm

Top Story

Nina Bošković iz Podgorice na Oksfordu završila master studije iz oblasti embriologije s odličnim ocjenama

Prošle godine brojni mediji su pisali o ovoj djevojci koja je bila najbolji student Prirodno-matematičkog fakulteta i koja je jedna od 13 studenata primljenih na master studije embriologije na prestižnom Oksford univerzitetu. Znanje joj nije bilo prepreka do Oksforda, ali jesu finansije, s obzirom na to da je školarina iznosila 43.000 eura plus 1.500 eura za život na mjesečnom nivou. U Nininu priču uključile su se brojne kompanije poput Hipotekarne banke koja je donirala više od pola iznosa, potom kompanija „Vezuv Volcano“ koja je donirala 10.000 eura plus mjesečno po 500 eura za godinu, Zapad banka 2.000, Monteput 500 eura, Vlada 10.000 eura, a danas Nina ponosno, sa diplomom u rukama, poručuje da nije iznevjerila povjerenje svih koji su joj pomogli da nastavi školovanje. Vratila se u Crnu Goru kako bi pronašla zaposlenje i, baš kao što je obećala prilikom odlaska, da svoje stečeno znanje prenosi ovdje i pomaže braćnim parovima da se ostvare u najljepšoj ulozi - da budu roditelji

Nina Bošković (Foto: Privatna arhiva)

Iako je nastavak školovanja na Oksfordu Nine Bošković iz Podgorice prošle godine bio pod znakom pitanja, njen san se ostvario. U posljednjem trenutku skupljeno je 43.000 eura, koliko koštaju master studije na tom prestižnom svjetskom univerzitetu, pa godinu kasnije može se pohvaliti diplomom mastera nauka iz oblasti embriologije i odličnim ocjenama.

Master studije iz oblasti embriologije traju godinu i obuhvataju tri semestra. U prvom semestru fokus je na teoriji, u drugom samo na praksi, a u trećem semestru radi istraživanje na osnovu kojeg kasnije piše master rad. Ona je svoj rad odbranila prije nekoliko dana i zvanično postala embriolog.

“Osjećaj je nestvaran. Mnogo sam truda i rada uložila ove godine kao i ranijih, i ova diploma potvrđuje da se sve to isplatilo”, kaže Nina za FOS.

Godina na Oksfordu bila je za nju, priznaje, jedan veliki životni izazov.

“Definitivno jedna od najtežih godina u mom životu u svakom pogledu, ali uz nevjerovatne ljude koji su proživljavali isto što i ja sve mi je lakše padalo. Oksford je specifičan po tome što od studenata mnogo traži, ali zna i kako na neki način da se i oduži studentima i ostavi utisak najljepše godine života, a ne samo najteže. Prelijepo je iskustvo i mnogo sam srećna što sam imala priliku da ispunim svoj san”, kaže Nina za FOS.

Sada, kada je ispunila svoj san, ali i očekivanja kompanija i pojedinaca koji su joj pomogli, ne propušta priliku da im se još jednom zahvali na prilici koju su joj pružili.

Nina Bošković (Foto: Privatna arhiva)

“Ovo, naravno, ne bi bilo moguće bez Hipotekarne banke, Vezuva, Ministarstva prosvjete, Zapad banke, Marine Zelenika i drugih. Još jednom se zahvaljujem svima koji su imali povjerenja u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san”, kaže Nina za FOS.

Nakon odbrane mastera, vratila se u Crnu Goru kako bi pronašla zaposlenje i, baš kao što je i obećala prilikom odlaska, da svoje stečeno znanje prenosi ovdje i pomaže braćnim parovima da se ostvare u najljepšoj ulozi - da budu roditelji.

Prošle godine brojni mediji su pisali o ovoj djevojci koja je bila najbolji student Prirodno-matematičkog fakulteta i koja je jedna od 13 studenata primljenih na master studije embriologije na prestižnom Oksford univerzitetu. Znanje joj nije bilo prepreka do Oksforda, ali jesu finansije, s obzirom na to da je školarina iznosila 43.000 eura plus 1.500 eura za život na mjesečnom nivou. U Nininu priču uključile su se brojne kompanije poput Hipotekarne banke koja je donirala više od pola iznosa, potom kompanija „Vezuv Volcano“ koja je donirala 10.000 eura plus mjesečno po 500 eura za godinu, Zapad banka 2.000, Monteput 500 eura, Vlada 10.000 eura, a danas Nina ponosno, sa diplomom u rukama, poručuje da nije iznevjerila povjerenje svih koji su joj pomogli da nastavi školovanje.

Tokom priprema za odlazak na Oksford Nina je volontirala uz kliničkog embriologa na jednoj privatnoj klinici u Podgorici, a takođe je išla i na Institut za majku i dijete u Beogradu kako bi u njihovoj laboratoriji za molekularna i genetička istraživanja dobila laboratorijsko iskustvo van fakulteta.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Parni valjak u Njujorku

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...