10142019pon
Last updatepon, 14 okt 2019 12pm

Top Story

Heroina iz Tuzi: Anđela Lukačević (22) donirala kožu teško povrijeđenom Bjelopoljcu Hamedu Hasanoviću (28)

Za nesreću sam saznala nakon dva dana. Odmah sam pozvala prijateljicu da mi potvrdi da li je to tačno. Nijesam mogla da vjerujem. Pitala sam kako da pomognem i ona mi je rekla da su potrebni krv i koža. Bez razmišljanja sam pristala”, kaže Anđela

Anđela Lukačević

Mlada Podgoričanka Anđela Lukačević dokazala je da humanost ne poznaje ni godine ni količinu lične žrtve koja je potrebna da bi se pomoglo čovjeku u nevolji.

Ova dvadesetdvogodišnja djevojka iz Tuzi donirala je kožu Bjelopoljcu Hamedu Hasanoviću (28) koji je teško povrijeđen na gradilištu auto-puta Bar–Boljare.

Hasanović je suprug njene prijateljice zbog čega je, kako ona kaže, bila u mogućnosti da ponudi pomoć porodici, piše Montenegro magazin.

Intervencija je u četvrtak odrađena u Beogradu, na Klinici za opekotine i plastičnu hirurgiju, gdje se Anđela trenutno i oporavlja.

Hasanović je prvog avgusta povrijeđen u strujnom udaru na pruzi dok je preko šina prenosio žicu za armiranje. Zadobio je teške opekotine 60 odsto tijela. Nakon zbrinjavanja u podgoričkom Kliničkom centru, liječenje je nastavio na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu. Zbog težine povreda doktori su morali da mu urade transplantaciju kože, a donor je, pored njegove porodice, bila i Lukačević.

“Za nesreću sam saznala nakon dva dana. Odmah sam pozvala prijateljicu da mi potvrdi da li je to tačno. Nijesam mogla da vjerujem. Pitala sam kako da pomognem i ona mi je rekla da su potrebni krv i koža. Bez razmišljanja sam pristala”, kaže Anđela za Montenegro magazin.

Kako dodaje, osjećala je da treba da pomogne.

“Čovjek u svakom trenutku treba da bude ponosan na sebe kada pomogne drugome. A svaki ožiljak je priča za sebe”, kaže Anđela.

SPEC FOTO

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...