04232018pon
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

Bosanci koji su ostvarili američki san: Aida dizajnirala avion za NASA-u, Hidajet generalni menadžer (VIDEO)

Aida je u SAD otišla kao izbjeglica kada je imala 17 godina, kao pratnja bratu, koji je tada imao 21 godinu i bio ranjen. Završila je škole i radila u NASA-i i dizajnirala avion F-35. Ova skromna djevojka je, dok je studirala, napravila i vozilo za Mars! Hidajet je u 17. godini počeo da prodaje auta. Unaprijeđen je za menadžera i tako je krenulo...


Emir Hadžihafizbegović nagrađen na BHFF za najboljeg glumca, proslavio plesom na Tajms skveru (VIDEO)

“To je nagrada za sve ljude koji su radili na filmu ‘Žaba’, posebno za moju braću Aleksandra Seksana, Mirsada Tuku i Moamera Kasumovića. Čestitam i Elmiru Jukiću za grand-pri za najbolji film i producentu Ademiru Kenoviću. Hvala ambasadoru BiH u SAD Harisu Hrleu, koji je iz Vašingtona došao u Njujork, kako bi prisustvovao dodjeli nagrada”, rekao je Hadžihafizbegović za Avaz.ba

Nastavlja se ljubavna priča duga 16 godina: Klepetan došao svojoj Malenoj

"Put je dug, više od 13.000 kilometara, treba to preletjeti i izbjeći brojne zamke. Zadnjih godina kašnjenja su bila i po sedmicu-dvije, pa ga i nisam danas očekivao, ali je najvažnije da je sretno stigao, da je opet tu i da se ova prelijepa priča nastavlja. Niko srećniji od Malene i Klepetana, naravno i mene. Sreća i ljubav, nakon duge jeseni i zime, opet ‘stanuje’ u našem dvorištu”, govori Stjepan, sav srećan i pomalo zatečen iznenadnim Klepetanovim dolaskom

Životna priča Stane Mrvošević, majke sa tri srca: Uz sina Željka odgojila još dvojicu dječaka

„Zamolili su me da Miloja pričuvam nekoliko dana dok se žena, kod koje je bio smješten, ne oporavi i izađe iz bolnice. To nekoliko dana potrajalo je skoro mjesec. Kada su socijalni radnici došli za njega u kući je nastao plač. Njih trojica zagrljeni počeli su da plaču i mole da ih ne razdvajamo. Tada je Branko kazao: ‘Ti si odlučila za Nenada, ja ću za Miloja. Iz ove kuće neće nigdje. Kada ima za njih dvojicu, biće i za trećeg’. I tako dobismo još jednog sina“, priča teta Stana

Stana Mrvošević (Foto: "Vijesti")

“Neću više da budem sam, hoću da imam druga”, molio je roditelje Nikšićanin Željko Mrvošević koji je tada imao nepunih sedam godina.

Bilo je to u ljeto 1970. kada je u nikšićko naselje Humci stigla grupa socijalnih radnika sa nekoliko mališana bez roditeljskog staranja koje je trebalo smjestiti u hraniteljske porodice. Među golobradim dječacima bio je i jedan Nenad, nekoliko mjeseci mlađi od Željka. Njega je Mrvošević izabrao za druga, kasnije brata. Ili je to “biranje” bilo uzajamno. Tek, Stana i Branko Mrvošević morali su da odluče.

“Zbog zdravstvenih problema koje sam imala nijesmo mogli više da imamo djece. Zbunjeni Željkovom idejom, ali i upornošću, pitali smo se šta da radimo. Branko je odluku prepustio meni. Željkova sreća, naša ljubav prema djeci i dječak koji je tražio toplinu doma, bili su više nego dovoljni razlozi da odlučimo da Nenad postane član naše porodice”, prisjeća se teta Stana tog ljeta kada je njihova porodica postala bogatija za još jednog člana.

Ni ona ni, sada pokojni, Branko nijesu ni slutili da će njihova porodica nastaviti da se širi. Dva mjeseca kasnije socijalni radnici su im doveli i šestogodišnjeg Miloja. Ali, samo na nekoliko dana.

„Zamolili su me da Miloja pričuvam nekoliko dana dok se žena, kod koje je bio smješten, ne oporavi i izađe iz bolnice. To nekoliko dana potrajalo je skoro mjesec. Kada su socijalni radnici došli za njega u kući je nastao plač. Njih trojica zagrljeni počeli su da plaču i mole da ih ne razdvajamo. Tada je Branko kazao: ‘Ti si odlučila za Nenada, ja ću za Miloja. Iz ove kuće neće nigdje. Kada ima za njih dvojicu, biće i za trećeg’. I tako dobismo još jednog sina“, priča teta Stana koja je na Božić „ušla u 80. godinu“, pišu “Vijesti”.

Nije još, kaže, bilo teško da ih podiže. Sva trojica su bila dobra djeca, a ako bi se desilo da ponekad vikne na njih, Branko bi odmah stao u njihovu odbranu.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE