07122020ned
Last updatened, 12 jul 2020 3pm

Sport

Roditelji Srbina koji je prihvatio da igra za fudbalsku reprezentaciju Kosova dobili otkaz

U informaciji iz kosovske kuće fudbala stoji da je Savez "potresen informacijom da su roditelji mladog srpskog fudbalera koji igra za prištinski Flamurtari dobili otkaz u institucijama u kojima su radili, a koje finansira Srbija"

Ilija Ivić (Foto: Twitter/Kosovan Football)

Roditelji Ilije Ivića, prvog Srbina koji je prihvatio poziv da nastupa za neku od fudbalskih selekcija Kosova, dobili su otkaz, tvrdi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Kosova (FFK).

U informaciji iz kosovske kuće fudbala stoji da je Savez "potresen informacijom da su roditelji mladog srpskog fudbalera koji igra za prištinski Flamurtari dobili otkaz u institucijama u kojima su radili, a koje finansira Srbija".

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, razlog je što je 17-godišnjak iz Gračanice prihvatio je da igra za omladinsku selekciju Kosova, koje Srbija ne priznaje kao državu.

Kako se kaže u informaciji, Ilijina majka radila je kao civilni službenik u Opštini Gračanica, a otac u obrazovanju.

FFK je oštro osudio, kako navodi, "ovaj kukavički čin" rukovodilaca institucija koje funkcioniraju u okviru kosovskog sistema.

Tvrde da taj čin ima za cilj zastrašivanje srpskih građana koji Kosovo smatraju svojom državom, prenosi Al Jazeera.

FFK je pozvao kosovske i međunarodne institucije, uključujući i UEFA-u i FIFA-u, da snažno reagiraju u "sprečavanju takvih diskriminatornih pojava".

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE