11202019sri
Last updatesri, 20 nov 2019 6pm

Sport

USA Today posvetio tekst Džananu Musi: On je najprijatnije iznenađenje predsezone

Musa je skupio tek devet nastupa za Brooklyn Netse u sezoni 2018/19, a većinu vremena proveo je igrajući za Long Island (36 utakmica), gdje je prosječno ubacivao 19.5 poena po meču uz procenat šuta 43.9% (35.7% sa distance) i bilježio 6.4 skokova uz 3.6 asistencija po meču

Foto: Printscreen

Američki USA Today danas je posvetio tekst bosanskohercegovačkom košarkašu Džananu Musi, čijim su partijama u predsezoni prosto oduševljeni.

Tako su pored Taureana Princea i Carisa LeVerta izdvojili i bosanskohercegovačkog asa, kojeg nazivaju najprijatnijim iznenađenjem predsezone.

Musa je skupio tek devet nastupa za Brooklyn Netse u sezoni 2018/19, a većinu vremena proveo je igrajući za Long Island (36 utakmica), gdje je prosječno ubacivao 19.5 poena po meču uz procenat šuta 43.9% (35.7% sa distance) i bilježio 6.4 skokova uz 3.6 asistencija po meču.

Između povrede članka prije početka prošle sezone i problema sa ramenom tokom sezone, Musa je imao nekoliko prepreka u prvoj godini sa Netsima.

Međutim, čini se da su nevolje iza njega. Nakon 18 poena uz šut 7/15 (1/5 za tri poena) protiv brazilskog kluba Franca, Musa je postigao 16 protiv Lakersa u četvrtak uz šut 6/10 (4/6 za tri poena). Nije ponovio baš takvu partiju u drugom meču sa Lakersima u subotu (7 poena), ali je opet šutirao solidnih 42.9% (3/7 ukupno, 1/3 za tri).

Takođe je imao po bar jednu ukradenu loptu u svakom od tri predsezonska meča, piše novi.ba.

Ima prostora za Musu da se izbori za sebe u drugoj postavi Netsa u novoj sezoni, zaključuje USA Today. Njegova agresivnost na parketu uz odlučnost da dođe u povoljnu poziciju što je češće moguće, dok u isto vrijeme miksa pristojan broj trojki, pokazuje da je svjestan šanse koja mu se ukazala.

Za nadati se, kako za njega, tako i za Netse, da opet ne pretrpi neku povredu. Jer, na osnovu onoga što je prikazao, čini se da je momentum na Musinoj strani.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...