07082020sri
Last updatesri, 08 jul 2020 12am

Sport

Španija prvak svijeta u košarci: “Furija” oduvala Argentince

Dominirao je Mark Gasol pod košem, pa će mlađi brat Paua biti jedini čovjek pored Lamara Odoma koji je osvojio i NBA i svjetsku titulu u istoj sezoni. Učinak ostatka tima bio je podijeljen, svako je odradio svoj dio, a kod Argentinaca su Gabrijel Dek i Fakundo Kampaco pokušali da se suprotstave "furiji", ali je nestanak Luisa Skole, kao i očajna igra u odbrani, zapečatila njihovu sudbinu

Foto: Printscreen

Košarkaši Španije savladali su Argentinu rezultatom 95:75 u finalu Svjetskog prvenstva.

Serđio Skariolo besprekorno je postavio taktiku za susret sa Argentincima, pa su njegovi izabranici uspjeli da široki arsenal koji su "gaučosi" demonstrirali protiv Srbije i Francuske svedu na šutiranje bacanja i zbrzane napade koji su se mnogo češće završavali gubitkom lopte nego poenima.

Dominirao je Mark Gasol pod košem, pa će mlađi brat Paua biti jedini čovjek pored Lamara Odoma koji je osvojio i NBA i svjetsku titulu u istoj sezoni. Učinak ostatka tima bio je podijeljen, svako je odradio svoj dio, a kod Argentinaca su Gabrijel Dek i Fakundo Kampaco pokušali da se suprotstave "furiji", ali je nestanak Luisa Skole, kao i očajna igra u odbrani, zapečatila njihovu sudbinu.

Španija će se tako, piše "Blic", okiti zlatom na Mundobasketu prvi put posle 13 godina, a Argentincima ostaje žal za još jednim porazom u finalu, prvim posle 17 godina i onog sudbonosnog Indijanapolisa.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE