07122020ned
Last updatesub, 11 jul 2020 5pm

Sport

KK Ris iz Plava ogorčen na dijasporu i Opštinu: Okreću leđa djeci koja su budućnost grada

Dijasporo, ako se ne odazoveš nećeš imati kome doći, neće te imati ko dočekat’.
Vlastodršci, odreknite se dnevnice, goriva, pomognite da i djeca otputuju s osmjehom i vrate se s pobjedom! Ovo je poziv za sve koji vole Plav, da budu donatori, pomognu da klub i naredne godine trenira i takmiči se. Ko hoće naći će način, ko neće, uvjiek nađe izgovor, poručili su iz KK Ris

Foto: Facebook

Omladinski košarkaško kub Ris iz Plava susreće se sa brojnim nedaćama, prvenstveno finansijske prirode, ali, uprkos tome, uspijeva da odoli i godinama se bori za svoje mjesto pod suncem.

Da bi sakupili novac prijeko potreban klubu, članovi kluba su na Evropskom prvenstvu u fly fishingu, koje je nedavno održano u Plavu, radili bez prestanka.

"Znajući situaciju u našem klubu, predsjednik Ribolovnog saveza Crne Gore, Omar Bašić, pponudio nam je da naši članovi budu dio organizacionog tima prvenstva. ’Risovi su tri dana radili ‘od zvijezde do zvijezde’ da bi pomogli klub i omogućili da se lakše uđe u takmičenje i sljedeće sezone. Svi do jednog su se u korist kluba odrekli dnevnica. Učešćem kao kontrolori (sudije), pokrivali su 20 pozicija, gdje im je zadatak bio da kontrolišu takmičare i da mjere dužinu njihovog ulova. Kako smo odradili posao svjedoči činjenica da nas je na zatvaranju prvenstva i na dodjelama nagrada za pobjednike predsjednik Evropske asocijajacije za fly fishing javno pohvalio za posvećenost, trud, želju za učenjem, a znajući zbog čega smo tu, pohvalio je naš motiv učešća”, saopšteno je iz kluba.

Apel za podršku su, kažu, poslali na “hiljadu adresa”, pokušavali da pokažu da rade dobru stvar za grad, za društvo.

“Edukujemo omladinu sportski, kulturno i trudimo se da njihovim roditeljima pomognemo da izađu na pravi put, ali onaj ko to razumije, nažalost, nije naša dijaspora koja pomaže razne projekte, ni lokalna samouprava, nisu ni naši privrednici. Jedino to razumiju naši mladi košarkaši i košarkašice, naši risovi. Čast pojedincima, plavski ‘firmaši’ su zakazali ovaj put, nisu se ni okrenuli prema djeci koja tu rastu i koja su budućnost grada, u vremenu kad svi odlaze iz Plava. Risovi se bore i tako već tri godine”, saopšteno je iz tog kluba.

Oni su zahvalili Omaru Bašiću, Ducetu, Okici, Meru i ostalima koji su im vjerovali i pružili priliku da nauče nešto novo i poprave finansijsku situaciju.

“Takođe se po ko zna koji put zahvaljujemo roditeljima koji su dozvolili svojoj djeci da učestvuju na ovom događaju. Baš ti roditelji nam svaki put daju snagu i volju da nastavimo dalje, jer kad nam oni vjeruju, znamo da smo na pravom putu”, rekli su u klubu. Dijasporo, ako se ne odazoveš nećeš imati kome doći, neće te imati ko dočekat’.
Vlastodršci, odreknite se dnevnice, goriva, pomognite da i djeca otputuju s osmjehom i vrate se s pobjedom! Ovo je poziv za sve koji vole Plav, da budu donatori, pomognu da klub i naredne godine trenira i takmiči se. Ko hoće naći će način, ko neće, uvjiek nađe izgovor”, poručili su iz KK Ris.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE