09182019sri
Last updatesri, 18 sep 2019 2pm

Sport

Crnogorsko društvo “Montenegro” iz Maribora proslavilo Dan nezavisnosti i 100. godišnjicu Božićnog ustanka

Proslavi  su, pored članova društva, prisustvovali i savjetnik u ambasadi Crne Gore u Sloveniji Stanica Popović, državni sekretar u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Slovenije Uroš Prikl, predstavnici crnogorskih udruženja u Sloveniji, crnogorski učenici i studenti koji studiraju u Mariboru

Foto: dijaspora.mvpei.gov.me

Crnogorsko društvo “Montenegro” iz Maribora proslavilo je u Literarnoj kući u Mariboru Dan nezavisnosti Crne Gore i stotu godišnjicu Božićnog ustanka.

Proslavi  su, pored članova društva, prisustvovali i savjetnik u ambasadi Crne Gore u Sloveniji Stanica Popović, državni sekretar u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Slovenije Uroš Prikl, predstavnici crnogorskih udruženja u Sloveniji, crnogorski učenici i studenti koji studiraju u Mariboru.

Foto: dijaspora.mvpei.gov.me

Povodom 100 godina Božićnog ustanka, prikazan je tv film “Ispovijed Krsta Zrnova”, koji je realizovan po tekstu književnika Momira Markovića, u režiji Blagote Erakovića, a ulogu Krsta Zrnova otjelotvorio je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović.

O liku Krsta Zrnova Popovića govorila je Dijana Pajković, predsjednica društva. Pajković je ovom prilikom naglasila značaj koji Božićni ustanak i njegove vođe imaju za crnogorsku istoriju, smatrajuće ove vrijednosti vanvremenskim i ističiću potrebu za njihovim poštovanjem i čuvanjem.

Proslavu je pratio bogat kulturno-zabavni program zasnovan na kulturi matične države.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...