09222020uto
Last updateuto, 22 sep 2020 5pm

Sport

Đoković diskvalifikovan sa US Opena: Lopticom pogodio linijsku sutkinju u jabučicu (VIDEO)

Đoković je to napravio prilikom odlaska s terena, a zapravio nije ni pogledao u kojem smjeru ide loptica. Čim je vidio šta se dogodilo pritrčao je sutkinji i počeo da se izvinjava

Foto: Printscreen

Novak Đoković izazvao je incident u osmini finala US Opena u meču protiv Španca Pabla Carrena Buste zbog čega je diskvalifikovan.

Najbolji teniser svijeta je, nakon gubitka svog servisa za 6:5 vođstvo Španca u prvom setu, lopticom pogodio linijsku sutkinju u jabučicu a ona se srušila i počela da se guši.

Đoković je to napravio prilikom odlaska s terena, a zapravio nije ni pogledao u kojem smjeru ide loptica. Čim je vidio šta se dogodilo pritrčao je sutkinji i počeo da se izvinjava.

Meč je prekinut, linijskoj sutkinji ukazana je pomoć, a ubrzo je uslijedilo vijećanje o incidentu koji će sigurno izazvati podijeljena mišljenja.

Nakon nekoliko minuta supervizor je srpskom temiseru saopštio da nema izbora nego da ga mora izbaciti s turnira. Đoković je praktično molio da se odluka promijeni, ali povratka nije bilo.

Trostruki pobjednik US Opena tako je završio svoj nastup na ovogodišnjem US Openu u osmini finala i to na potpuno neočekivani način.

U najmanju ruku kontroverzna situacija o kojoj će još i te kako biti govora, piše “Jutarnji list”

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE