10252020ned
Last updatened, 25 okt 2020 6pm

Showbiz

Alen Islamović iz kućnog karantina u Zagrebu: U kontaktu sam sa Bregom, da ne radi u studiju poludio bi

Jutarnja kafica sa čašom šljivovice, čitanje knjige, plan nabavki za 3-4 dana, za šta sam zadužen. Sa suprugom gledam najljepše filmove snimljene u posljednjih 50 godina. Čak sam gledao i 'Sutjesku', koja je fenomenalna. Posle ručka opet izađemo na balkon koji ima 20 kvadrata i uživam uz čašicu dobrog bijelog ili crnog vina i sunce. Taj kućni karantin i nije loš ako se organizuješ kako treba, kaže pjevač

Pandemija korona virusa utiče na sve segmente ljudskog života. Otkazana su brojna velika sportska takmičenja, turneje i koncerti, festivali i sva druga dešavanja, tako da su i sportske, muzičke i glumačke zvezde morale na pauzu. Većina njih boravi u domovima u samoizolaciji i poštuje preporuke i apele nadležnih o smanjenoj društvenoj interakciji i kretanju. Upravo zvezde svojim primerom i javnim pozivima mogu ukazati na to koliko je prevencija važna u ovom trenutku.

Alen Islamović ovih dana vreme provodi u svom stanu u Zagrebu i, kako kaže, balkon je postao njegov novi svijet.

„Čak nisam do sada ni primijetio da na njemu može biti prelijepo. Jutarnja kafica sa čašom šljivovice, čitanje knjige, plan nabavki za 3-4 dana, za šta sam zadužen. Sa suprugom gledam najljepše filmove snimljene u posljednjih 50 godina. Čak sam gledao i 'Sutjesku', koja je fenomenalna. Posle ručka opet izađemo na balkon koji ima 20 kvadrata i uživam uz čašicu dobrog bijelog ili crnog vina i sunce. Taj kućni karantin i nije loš ako se organizuješ kako treba. Nakon nekoliko dana se navikneš. Supruga Marijana i ja smo sami, sa našim ljubimcem, i dobro nam ide“, kaže pjevač.

 

Stanovništvu preporučuje da izbjegava gužve, zadimljene kafiće, pozdravljanja i ljubljenja.

„Poruke sa TV stanica treba shvatiti ozbiljno. Otkazali smo brojne koncerte po Evropi do kraja aprila. Tu je bilo i dosta koncerata sa Bijelim dugmetom. Moramo preživjeti ovu agoniju koja nas je zadesila. Preživjećemo i mislim da nam je ovo dobra škola za budućnost. Evropa mora jedinstveno reagovati, a ne pustiti da države samoinicijativno donose odluke. Nered nastaje kad ti komšija istrese smeće u dvorište, a ti to isto smeće prebaciš svom drugom komšiji u dvorište. Trebamo dati ljudima nadu u bolje sjutra i da nam vjeruju da će sigurno biti bolje.

Ovo je rat protiv Marsovaca - svemiraca koji već preko filmova osvajaju planetu nekoliko puta. Ovo je rat u koji se uvlači i panika i strah od gladi, strah od snova, strah od ljudi, strah od običnog izlaska na ulicu. Preživjećemo i vjerujem u pobjedu razuma“, optimističan je Islamović.

Putem telefona i društvenih mreža u kontaktu je sa brojnim kolegama širom svijeta.

„Čuo sam se sa Bregom. Reče da je stalno u studiju i da toga nema, poludio bi.

„Sigurno će novom muzikom iznenaditi“, kaže Islamović.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE