01252021pon
Last updatened, 24 jan 2021 8pm

Showbiz

Poslušajte novu pjesmu Boža Bulatovića “Čupka” (VIDEO)

Aranžman je radio moj najbliži saradnik Igor Perović, bas gitaru je odsvirao Duško Mandić, gitaru Miha Radonjić, prateće vokale otpjevala je Vjera Nikolić, snimano je studiju “M“ kod Mihe u Podgorici, a mastering pjesme radio je Oliver Jovanović u studiju “O” u Beogradu. To je ekipa koja uvijek daje emociju više mojim pjesmama, dragi prijatelji čiji su tonovi i vokali najljepši nakit za moje pjesme, rekao je Bulatović

Foto: Printscreen

Kao što je najavio prilikom objavljivanja singlova “Istina o Mare” i “Tebi dužan“ - da će publiku obradovati novom pjesmom, nakon godinu dana na Youtube-u, radio i tv stanicama u regionu dostupan je novi spot i pjesma Boža Bulatovića “Čupka”.

Božo objašnjava zašto je, i pored “vanredne planetarne situacije“, odlučio da objavi novi singl.

“Nekako nijesam imao utisak da je prošlo godinu dana od objavljivanja “Tebi dužan” koja je jako lijepo prihvaćena i još prisutna na tv i radio stanicama. Čekajući da prođe ovo planetarno ludilo od korone, sve se nekako i u mojim planovima pomjerilo i pretumbalo. Pjesmu iz filma “Ambasador”, koju sam snimio i planirao da objavim, ipak ostavljam za proljeće, a “Čupka” je nekako spontano došla i nametnula kao stilski bliska prethodnim singlovima. Mnogo puta sam rekao da ovo i nije neko vrijeme za objavljivanje pjesama i spotova jer opšta situacija nekako remeti koncetraciju onih koji vole da slušaju muziku. Ali, eto, recimo neka povod za objavljivanje ove pjesme bude želja da ispričam još jednu svoju priču u ambijentu pivskog sela Nedajno koje sam zavolio i odabrao da bude moj kutak za povremeni odmor, a pretpostavljam da je mnogo onih koji će, nakon odgledanog spota, poželjeti da prošetaju i vide ljepotu kojoj se dive iz svih krajeva svijeta. To selo ima posebnu energiju ali i priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, tu je živjela Vinka Pivljanka”, kazao je Božo.

O ekipi koja je radila pjesmu kaže da je provjerena i uglavnom stalno prisutna u njegovim spotovima.

“Aranžman je radio moj najbliži saradnik Igor Perović, bas gitaru je odsvirao Duško Mandić, gitaru Miha Radonjić, prateće vokale otpjevala je Vjera Nikolić, snimano je studiju “M“ kod Mihe u Podgorici, a mastering pjesme radio je Oliver Jovanović u studiju “O” u Beogradu. To je ekipa koja uvijek daje emociju više mojim pjesmama, dragi prijatelji čiji su tonovi i vokali najljepši nakit za moje pjesme”, rekao je Bulatović.

Spot je sniman u selu Nedajno, u kanjonu Sušice, i pored Sušičkog jezera, a novi član ekipe je Rade Koprivica koji je snimao, montirao i režirao spot.

“Do saradnje je došlo jer sam se oduševio snimcima sela Nedajno koje je radio, jer njegovo porijeklo je iz tog sela i možemo reći da je kompletan spot nedajski i pivski proizvod. Stupili smo u kontakt, odmah je shvatio šta želim i maestralno odradio, na čemu sam mu jako zahvalan i nadam se da ćemo imati još prilike za saradnju. Moja zamisao je bila da spot izbjegne pratnju radnje pjesme i da puži nešto drugo a to “nešto” je razglednica jednog predivnog parčeta Crne Gore koje smatram da nije dovoljno pokazano i posjećeno od nas koji smo mu najbliži, na sat ili sat i po lagane vožnje. Vidjećemo da li će posjeta ovom selu porasti nakon objavljivanja “Čupke””, kazao je Božo.

Priznaje da je “Čupka” neobično ime za pjesmu ali, dodaje, “sigurno da je svako od nas nekad imao neku čupavu glavu koju je volio baš zbog toga što je tako neobična i posebna”.

“Pjesma zapravo želi da kaže da je Čupka radost, vedrina, ljubav i sve što dan i život čini lijepim”, otkriva Božo, prenosi mnemagazin.me.

Najavio je i svoj sljedeći singl, a to je pjesma iz filma “Ambasador“.

“Dobio sam dozvolu od autora Zvonka Preseckog iz Hrvatske. Kad sam mu posalo snimak bio je jako zadovoljan što sam oživio pjesmu koju je on, kako mi je rekao, zaboravio, ali nije je ni zaštitio kao autor, što je ispravio nakon 30 godina. Podsjetiću da se pjesma tekstom i zvukom uklapa u vrijeme “novog vala”, a da je gošća na toj pjesmi Mila Nikić. Spot za tu pjesmu zahtjeva neku dinamičniju i malo otkačeniju priču, siguran sam da ćemo je imati”, kazao je Bulatović.

Kako je zaključio, sada je teško vrijeme za objavu albuma, ali je na dobrom putu da to “izgura” do kraja proljeća.

“Nije lako snimati, posebno u ovakvoj situaciji gdje se uglavnom troše svoja sredstva. Jedinu podršku za snimanje koju sam imao do sad bila je iz PAM-vog fonda za razvoj nacionalne muzike, na čemu sam posebno zahvalan. Svi spotovi su za sada iz kućnog budžeta. Zato i nećete vidjeti nikakve reklame potpise velikih firmi, organizacija i tome slično. Uživajte u muzici i kadrovima rajskog “galskog sela”, kako od milošte zovemo Nedajno. Nadam se opet nekim danima kad ću moći da se družim na svirkama sa mojim bendom i onima koji vole moju muziku”, poručio je Božo.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE

  MUJO I POLICAJCI      
  MUJO I POLICAJCI

  Zvoni Muju neko na vrata.

  Pita on:

  “Ko je?”

  “Policija. Možemo li da popričamo?”

  “Koliko vas je?”

  Read more...

SPECIJALNO IZDANJE