04232018pon
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

New York

Napadač iz Njujorka optužen za terorizam: Policija u Bangladešu ispituje Ulahovu suprugu, od rodbine ni traga

Dvojica zvaničnika koji su željeli da ostanu anonimni nisu, međutim, odavali detalje ispitivanja, ali su naveli da par ima šestomjesečnog sina, prenosi Rojters. Šef policije Bangladeša rekao je britanskoj agenciji da Ulah (27) nije imao dosije u toj zemlji, koju je posljednji put posjetio u septembru. On je živio sa majkom, sestrom i dva brata u Bruklinu i imao je američku "zelenu kartu", rekao je generalni konzul Bangladeša u Njujorku

Akajed Ulah

Državljanin Bangladeša Akajed Ulah optužen je danas za terorizam, nakon napada na autobuskoj stanici u Njujorku, saopštila je policija.

Ulah (27) je ranjen juče, u napadu na Menhetnu, kada je aktivirao eksplozivnu napravu koju je nosio oko pojasa.

Ulah je u teškom stanju u bolnici, nakon što je zadobio opekotine usljed eksplozije, podsjeća BBC, prenosi “Blic”.

Još tri osobe zadobile su manje povrede u eksploziji.

Policija u Bangladešu je saopštila da je našla njegovu suprugu i da je ispituje.

Dvojica zvaničnika koji su željeli da ostanu anonimni nisu, međutim, odavali detalje ispitivanja, ali su naveli da par ima šestomjesečnog sina, prenosi Rojters.

Kako je agencija prethodno izvijestila, zvaničnici u Bangladešu su pokušavali da pronađu rodbinu i svakog ko poznaje Ulaha.

“Policija traži njegovu porodicu, međutim do sada nisu uspjeli da im uđu u trag”, rekao je predstavnik vlade u Čitagongu, na jugu Bangladeša, odakle je napadač porijeklom.

Šef policije Bangladeša rekao je britanskoj agenciji da Ulah (27) nije imao dosije u toj zemlji, koju je posljednji put posjetio u septembru.

On je živio sa majkom, sestrom i dva brata u Bruklinu i imao je američku "zelenu kartu", rekao je generalni konzul Bangladeša u Njujorku.

Rojters je, međutim, uspio da dođe do jednog od njegovih rođaka, koji je kazao je da se Ulahov otac preselio u Daku, prijestonicu Bagladeša, sa porodicom prije više godina. On je rekao i da mu je otac preminuo prije oko pet godina.

Ulah je u SAD imao dozvolu za vožnju taksi limuzine u periodu od 2012. do 2015. godine.

Incident se dogodio u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu na stanici u blizini Tajms skvera, kada je Ulah detonirao cjevnu bombu zalijepljenu za svoje tijelo, pri čemu su povrijeđene tri osobe i sam napadač.

Komesar njujorške policije Džejms O'Nil saopštio je da je eksplozija povezana sa terorizmom, kao i da je počinilac našao inspiraciju u terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi, ali da nema dokaza da je imao direktan kontakt sa tom grupom. 

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE