07052020ned
Last updatesub, 04 jul 2020 9pm

Najnovije vijesti

Berane: U subotu, 26. oktobra, u Gimnaziji „Panto Mališić“ omaž Ivanu Raičeviću

Ivan Raičević je, poslije srednje škole, kao jedan od najboljih učenika beranske gimnazije, uspješno završio Ekonomski fakultet u Podgorici, ali kao stipendista Opštine Berane vratio se u svoj rodni grad i započeo radnu karijeru u tadašnjoj lokalnoj upravi. Bio je vrsni ekonomista, pa se prve savremene biznis inicijative ne samo u Beranama, već i u Crnoj Gori, vežu za njegovo ime

Društvo prijatelja Berana i prijatelji Ivana Raičevića (1960-2009), dugogodišnjeg istaknutog društveno-političkog radnika, bivšeg ministra trgovine u Vladi Crne Gore, organizovaće u subotu, 26. oktobra, u amfiteatru Gimnazije „Panto Mališić“, omaž povodom deset godina od njegove smrti.

Program će početi u 12 časova.

O liku i djelu Ivana Raičevića govoriće Željko Rutović, Božidar Šundić, Dragan Mitov Đurović, Safet Muković, Draško Došljak i Željko Golubović, a u prigodnom programu u znak pomena i sjećanja na njega svoje stihove govoriće Mišo Korać, Ana Janković, Braho Adrović i Velimir Ralević.

Ivan Raičević je, poslije srednje škole, kao jedan od najboljih učenika beranske gimnazije, uspješno završio Ekonomski fakultet u Podgorici, ali kao stipendista Opštine Berane vratio se u svoj rodni grad i započeo radnu karijeru u tadašnjoj lokalnoj upravi. Bio je vrsni ekonomista, pa se prve savremene biznis inicijative ne samo u Beranama, već i u Crnoj Gori, vežu za njegovo ime.

Nakon nakon višestranačkih izbora, u aprilu 2001. godine, izabran je za ministra trgovine u Vladi tadašnjeg premijera Filipa Vujanovića, a po završetku mandata bio je finansijski direktor Moneta. Kasnije je bio član borda Montenegro Bonusa, ali i glavni i odgovorni urednik časopisa „Tokovi“, koji se bavio naučnim, književnim i društvenim pitanjima.

Čitav svoj radni vijek je vezao za Berane koje mu je uvijek bilo u srcu. Utkao dio sebe u njegov razvoj i dao nemjerljiv doprinos kulturnom i svakom drugom razvoju polimskog kraja i Berana.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE