09232020sri
Last updateuto, 22 sep 2020 11pm

Najnovije vijesti

Bosanac osumnjičen za brutalno ubistvo dječaka u Kanzas Sitiju

Kako se navodi, dječak je ležao na leđima u trenutku kada je osumnjičeni skočio sa kreveta u vazduh i pao na prsa žrtve...

Stanovnike Kansas Sitija u američkoj saveznoj državi Misuri zaprepastila je vijest da je u ovome gradu ubijeno dvogodišnje dijete, nakon što je zadobilo povrede glave, mozga i jetre, prenosi "Dnevni avaz".

Kako javljaju američki mediji, tužitelji za ovaj zločin terete 23–godišnjeg Mirsada Hamidovića, koji je navodno skočio na dječaka, zgnječivši mu prsa i glavu.

Prema policijskim izvorima, Hamidović je bio sam u stanu dvogodišnjakom, sinom svoje djevojke, dok je dječakova majka bila na poslu. Osumnjičeni je priznao da je čuvao dijete, ali je dao različite verzije o tome kako se dječak ozlijedio.

Kako se navodi, dječak je ležao na leđima u trenutku kada je osumnjičeni skočio sa kreveta u vazduh  i pao na prsa žrtve. Hamidović je, kako se dalje navodi, izjavio da je dječak iskašljavao krv, koju je on u panici pokušavao da očisti. Još je rekao da je dječak izgubio svijest, nakon čega ga je u panici iznio na hodnik zgrade, a potom je počeo lupati na vrata komšinice, tražeći pomoć za djete koje je bilo poplavilo.

Iako su i druge komšije pritekle u pomoć, dječaku nije bilo spasa, te je preminuo u bolnici.

Hamidović je uhapšen, a tužioci za osumnjičenog traže 500.000 dolara takozvanog bonda, vrste kaucije.

NAPOMENA: Na fotografiji se nalazi zgrada u kojoj je, navodno, počinjeno ubistvo, kao i osumnjičeni Mirsad Hamidović

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE