04232018pon
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

Kultura

Video u kojem ćete uživati: Pogledajte kako je Salvador Dali davne 1952. nasmijao publiku pored TV ekrana

Koncept emisije je jednostavan: žiri sačinjen od poznatih osoba trebalo je da pogodi čime se bavi osoba pred njima, postavljajući jednostavna “da/ne” pitanja, a u ovom specijalu seone Dali je bio osoba kojoj su postavljali pitanja. Čini se jednostavno, ali ispostavilo se da ne postoji nešto što Salvador nije radio u životu, tako da se frustracija takmičara povećava iz minute u minut

Foto: Printscreen

Ukoliko ste u potrazi za video-klipom koji će da vas nasmije i popravi vam dan, ne treba da ga tražite među snimcima nastalim u posljednjih nekoliko godina. Tačnije, ne treba da tražiti uopšte, jer smo ga mi pronašli za vas.

Ovaj video je iz 1952. godine i posebno će vas zanimati ako ste obožavalac lika i djela umjetnika Salvadora Dalija (Salvador Dalí).

Slikar, fotograf, izvođač, autor, ključni član nadrealističkog pokreta i učesnik televizijskog šou programa(?). Naime, pored svog doprinosa istoriji umjetnosti, Dali je poznat i po tome što je za života imao mnoštvo nezaboravnih trenutaka, uključujući onaj kada se zamalo ugušio, pojavivši se da održi predavanje u ronilačkom odijelu.

Budući da je internet jedno magično mjesto, mi smo u mogućnosti da vidimo Salvadorovo gostovanje u američkom šou programu “What's my line?” iz pedesetih godina.

Koncept emisije je jednostavan: žiri sačinjen od poznatih osoba trebalo je da pogodi čime se bavi osoba pred njima, postavljajući jednostavna “da/ne” pitanja, a u ovom specijalu seone Dali je bio osoba kojoj su postavljali pitanja. Čini se jednostavno, ali ispostavilo se da ne postoji nešto što Salvador nije radio u životu, tako da se frustracija takmičara povećava iz minute u minut.

Ono što je ostalo je devetominutni klip će vas dobro nasmijati, a i približiti vam kakav je bio ovaj legendarni umjetnik.

Izvor: Bosonoga.com

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE