09222020uto
Last updateuto, 22 sep 2020 3pm

Kultura

Peti Made in New York Jazz Festival 4. i 6. septembra

Festival će biti održan 4. septembra na otvorenoj sceni SYNCHRO u nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu i 6. septembra u atrijumu "The Capital Plaza" u Podgorici, oba sa početkom u 21 sat

Crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records, u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka (SAD), organizuje peti po redu Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2020.

Festival će biti održan 4. septembra na otvorenoj sceni SYNCHRO u nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu i 6. septembra u atrijumu "The Capital Plaza" u Podgorici, oba sa početkom u 21 sat.

Tokom dva dana festivala nastupiće neka od najvećih imena svjetske jazz scene: Tommy Campbell – bubnjevi, Calvin Jones – bas, Yaacov Mayman - saksofon/ewi (umjetnički direktor Made in New York Jazz Competition INC i višestruko nominovani Grammy izvođač), Stafford Hunter - trombon i svirač na morskim školjkama (nominovan Grammy izvođač), Marianne Solivan – vocal. Na sceni će im se pridružiti regionalni, ali i domaći jazz muzičari: Vladimir Maraš - klavir/sintisajzer, Matija Dedić - klavir, Rastko Obradović - saksofon, Sara Jovović - klavir i Milorad Šule Jovović - gitara.

U Podgorici, 5. septembra u 22 sata, u osvježenom i renoviranom Ethno Jazz Clubu “Sejdefa”, u Ulici Stanka Dragojevića 10, klupskim nastupom predstaviće se renomirani jazz funk sastav Reunion Funk Band iz Beograda. Sastavljen od iskusnih profesionalaca i provjerenih majstora jazz funka, donijeće nam duh američkih klubova u kojima je groove bez prestanka prepoznatljiv programski koncept. Kvintet čine Ljubiša Paunić Paun (saksofon), Mirko Sokolović (bas), Dejan Hasečić (gitara), Željko Janković (bubnjevi) i Filip Bulatović (klavir).

Kontakt telefon za informacije i rezervacije u “Sejdefi” je +38269013131, cijena ulaznice je osam eura, a broj mjesta je ograničen, u skladu sa mjerama koje u trenutku održavanja koncerta propišu NKT i IJZCG, prenosi Portal Analitika.

“Od istih institucija očekujemo i mišljenje o dozvoljenom broju posjetilaca za koncertne lokacije i u Tivtu i u Podgorici, pa ćemo, shodno tome, donijeti odluke o prodaji ulaznica, koje će se u tom slučaju prodavati neposredno pred početak koncerata, na obje lokacije, do popune broja dozvoljenih posjetilaca”, saopštili su organizatori festivala.

Strateški partner festivala je kompanija "The Capital Plaza", a Partneri festivala su: Ministarstvo kulture Crne Gore, Adriatic Marinas / Porto Montenegro, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Hipotekarna banka, Glavni grad Podgorica / Sekretarijat za kulturu i sport, Elektroprivreda Crne Gore - EPCG, PAM CG i hotel Centre Ville. 

Prijatelji festivala su: Yamaha/Eurounit, Carlsberg, Hard Rock Cafe i Ethno Jazz Club "Sejdefa". 

Medijski pokrovitelji su Pobjeda, RTCG, Televizija Vijesti i Antena M.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE