08042020uto
Last updatesub, 01 avg 2020 4pm

Glas Dijaspore

Rizu Agoviću (35) iz Luksemburga dijagnostikovana akutna leukemija, hitno potrebna transplantacija matičnih ćelija

Molimo vas da se priključite ovoj akciji, kažu da je naše malo nekome mnogo, u ovom slučaju vašeg malo, izdvojenog vremena, je nekome život!

Rizo Agović

Tridesetpetogodinjem Rizu Agoviću iz Luksemburga dijagnostikovana je akutna leukemija, a za liječenje je hitno potrebna transplantacija matičnih ćelija iz krvi (Stammzellen/Stem cells).

Najveći problem je, kako saopštila njegova porodica, pronaći odgovarajućeg davaoca, zbog čega pozivaju sve koji mogu da se odazovu, kako bi pronašli pogodnog davaoca koji bi mogao spasiti ovaj mladi život.

Oni su upoznali javnost sa procesom davanja matičnih ćelija. Proces je vrlo jednostavan, u suštini potrebno je izdvojiti vrlo malo vremena i registrovati se na sljedeće adrese:

Za Luksemburg:
http://www.dondemoelle.lu/devenir-donneur
http://www.plooschterprojet.com

Za Njemačku:
DKMS: https://www.dkms.de/de
Fondacija Stefan Morsch: https://www.stefan-morsch-stiftung.com/
Donatorske datoteke u SR Njemačkoj: https://www.zkrd.de/de/adressen/

Za Švajcarsku :
https://www.sbsc.ch/registrierung/?lang=de

Svi ostali koji žele da se registruju kao davaoci matičnih ćelija, a nijesu iz ove tri zemlje, mogu da se obrate ličnom ljekaru, udruženju koje učestvuje u akciji doniranja krvi, ili se mogu informisati na obližnjoj klinici.

Molimo vas da se priključite ovoj akciji, kažu da je naše malo nekome mnogo, u ovom slučaju vašeg malo, izdvojenog vremena, je nekome život!

Za sve dodatne informacije, pitanja možete se obratiti u sledećim zemljama:

Luksemburg: Dr. Enisa Mušović Agović, tel.: 00352 661 266 775 viber /watspp, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Njemačka: Udruženje MonteKöln Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Švajcarska: Kerim Mušović, tel.: 0041 78 342 15 85 viber /watspp

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Najsrdačnije se zahvaljujemo!

Porodica

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE