08042020uto
Last updatesub, 01 avg 2020 4pm

Glas Dijaspore

“Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu” 30. novembra i 1. decembra

Ova dvodnevna manifestacija svake godine okupi veliki broj doseljenika sa prostora bivše Jugoslavije u Luksemburgu, kao i Belgije, Holandije, Njemačke i Francuske. Ove godine najavljeni su i gosti iz Švajcarske, Slovenije i SAD

I ove godine Zavičajni klub “Bihor” iz Luksemburga organizuje sada već tradicionalnu manifestaciju “Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu” koja će biti održana 30. novembra i 1. decembra u velikoj sali Centra za kulturu u gradu Rumelanžu.

Ova dvodnevna manifestacija svake godine okupi veliki broj doseljenika sa prostora bivše Jugoslavije u Luksemburgu, kao i Belgije, Holandije, Njemačke i Francuske. Ove godine najavljeni su i gosti iz Švajcarske, Slovenije i SAD.

Sa jedne od ranijh proslava

Kao i obično, učesnici programa biće književnici sa Balkana i drugi kulturni djelatnici.
Iz Crne Gore doputovaće književnici Sreten Vujović i Safet Sijarić, publicista Željko Madžgalj, a očekuje se da ovogodišnju manifestaciju otvori ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović.

Pored književnika iz Crne Gore nastupiće i poznati književnik porijeklom iz Sjenice koji dugi niz godina živi u Njemačkoj, Murat Baltić, čije će stvaralaštvo predstaviti publicista Almir Mehonjić.

Sa jedne od ranijh proslava

Iz BiH će nastupiti književnik Džemaludin Latić, glumac Zijah Sokolović, a predstaviće se i KUD „Bihor“ iz Petnjice, KUD „ZK Bihor“ i KUD „Evropa“ iz Luksemburga.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se i luksemburški književnik Niko Helminger.
Očekuje se i prisustvo ministra rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Kemala Purišića.

Sa jedne od ranijh proslava

Pripreme festivala su u završnoj fazi i očekuje se još jedna istinski dobra manifestacija kulture doseljenika sa Balkana u Luksemburgu, u organizaciji ZK “Bihor”, koji slovi kao jedno od najorganizovanijih i najbrojnijih udruženja crnogorske dijaspore u svijetu.

Faiz Softić

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE