11222019pet
Last updatečet, 21 nov 2019 11pm

Glas Dijaspore

Otvoren Generalni konzulat Crne Gore u Južnoafričkoj Republici

Prioriteti u radu Konzulata biće unapređenje ekonomske saradnje i kulturne razmjene u cilju poboljšanja sveukupnih odnosa Crne Gore i Južnoafričke Republike, kazao je Lika

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Generalni direktor za konzularne poslove i dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova Selim Lika svečano je otvorio Konzulat Crne Gore u Durbanu - Južnoafrička Republika, na čelu sa počasnim konzulom Vidojem Čavorom.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je premijer južnoafričke provincije Kvazulu-Natal, Sihle Zikalala, kao i brojne ugledne zvanice.

Lika je izrazio uvjerenje da će konzul Čavor, osim aktivnosti usmjerenih na konzularnu zaštitu crnogorskih državljana, dati značajan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa.

“Prioriteti u radu Konzulata biće unapređenje ekonomske saradnje i kulturne razmjene u cilju poboljšanja sveukupnih odnosa Crne Gore i Južnoafričke Republike”, kazao je Lika.

Premijer Zikalala je rekao da otvaranje Konzulata predstavlja značajan korak u pravcu unapređenja saradnje između dvije države i naveo da značajan potencijal vidi u oblastima pomorstva, turizma i poljoprivrede, saopšteno je iz Ministartva vanjskih poslova.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...