11112019pon
Last updatepon, 11 nov 2019 5pm

Glas Dijaspore

Južnoamerički privrednici porijeklom iz Crne Gore posjetili Upravu za dijasporu: Radićemo na jačanju veza sa matičnom državom

Delegaciju su činili Ariel Radović, vlasnik komercijalne banke i predsjednik ragbi saveza Bairesa, Matijas Pejušković, hotelijer i vlasnik najveće kompanije u južnoameričkom regionu za organizaciju koncerata, Federiko Tomašević, vlasnik investicione banke, fabrike mesa i kompanija za distribuciju gasa i polo kluba, Branko Vučković, vlasnik lanca hotela i predsjednik udruženja hotelijera Paragvaja, Guillermo Radović, vlasnik firmi koje se bave građevinarstvom i nekretninama, Mery Cosulich, predstavnica turoperatora koji dovodi turiste iz Latinske Amerike na hrvatsko primorje, Marcos Pejović, vlasnik firme koja se bavi mesnom industrijom i Federico Larruy, vlasnik firme koja se bavi nekretninama

Foto: Uprava za dijasporu

Delegacija južnoameričkih privrednika porijeklom iz Crne Gore posjetila je Upravu za dijasporu, a članovi su izrazili spremnost da putem zajedničkih projekata rade na jačanju veza sa matičnom državom.

Oni su pokazali veliko interesovanje za uključivanje u aktivnosti koje Uprava sprovodi na planu unapređenja saradnje sa dijasporom u Latinskoj Americi.

Delegaciju su činili Ariel Radović, vlasnik komercijalne banke i predsjednik ragbi saveza Bairesa, Matijas Pejušković, hotelijer i vlasnik najveće kompanije u južnoameričkom regionu za organizaciju koncerata, Federiko Tomašević, vlasnik investicione banke, fabrike mesa i kompanija za distribuciju gasa i polo kluba, Branko Vučković, vlasnik lanca hotela i predsjednik udruženja hotelijera Paragvaja, Guillermo Radović, vlasnik firmi koje se bave građevinarstvom i nekretninama, Mery Cosulich, predstavnica turoperatora koji dovodi turiste iz Latinske Amerike na hrvatsko primorje, Marcos Pejović, vlasnik firme koja se bavi mesnom industrijom i Federico Larruy, vlasnik firme koja se bavi nekretninama. Sastanku je prisustvovao i bivši ambasador Crne Gore u Argentini Gordan Stojović.

Sa gostima je razgovarao direktor Uprave za dijasporu, mr Predrag Mitrović.

Mitrović je. kako je saopšteno, upoznao godte sa istorijatom Uprave za dijasporu, njenim aktivnostima, kao i značajnim pomacima koji su učinjeni na planu saradnje sa dijasporom-iseljenicima od osnivanja Uprave. Istakao je brojne aktivnostima Uprave koja je u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica, Javni konkurs za sufinansiranje programa, odnosno projekata i dr.

Mitrović je apostrofirao važnost crnogorske dijaspore u Latinskoj Americi i naglasio da je po Javnom konkursu za sufinansiranje programa, odnosno projekata, Crnogorskoj zajednici u Urugvaju dodijeljen iznos od tri hiljade eura. Takođe, četiri člana Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima dolaze iz zemalja Latinske Amerike. Istakavši da je jezik osnov za očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta, informisao je goste o online kursu crnogorskog jezika preko kojeg naši iseljenici iz svih krajeva svijeta mogu besplatno učiti crnogorski jezik.

Na kraju razgovora, Mitrović se zahvalio na posjeti i izrazio spremnost Uprave za dijasporu da podrži kvalitetne projekte koji će uticati na poboljšanje položaja crnogorske zajednice u Latinskoj Americi.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...