09182019sri
Last updatesri, 18 sep 2019 2pm

Glas Dijaspore

Uprava za dijasporu objavila poziv za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika

Pravo predlaganja, tj. dostavljanja inicijative imaju svi pripadnici dijaspore-iseljenika porijeklom iz Crne Gore, organizacije dijaspore-iseljenika porijeklom iz Crne Gore, građani, grupe građana, privredna društva, nevladine organizacije, udruženja i drugi subjekti iz Crne Gore i inostranstva. Rok za dostavu predloga je 15. maj 2019. godine

Foto: Printscreen

Na osnovu člana 35 Zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom-iseljenicima („Službeni list CG“, broj: 44/18) i Pravilnika o kriterijumima i postupku dodjele nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika ("Službeni list CG”, broj: 15/19), Uprava za dijasporu objavljuje

J A V N I    P O Z I V

za dostavljanje inicijative za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika, u sljedećim kategorijama:

· Nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori;

· Nagrada za doprinos u oblasti kulture;

· Nagrada za doprinos u oblasti nauke;

· Nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore;

· Nagrada za doprinos unapređenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom;

· Nagrada za dobročinstvo;

· Nagrada za doprinos u oblasti sporta.

Pravo predlaganja, tj. dostavljanja inicijative imaju svi pripadnici dijaspore-iseljenika porijeklom iz Crne Gore, organizacije dijaspore-iseljenika porijeklom iz Crne Gore, građani, grupe građana, privredna društva, nevladine organizacije, udruženja i drugi subjekti iz Crne Gore i inostranstva.

Rok za dostavu predloga je 15. maj 2019. godine do 13:00h. Konkursna dokumentacija  koja se dostavi nakon predviđenog roka neće se uzeti u razmatranje. Prijavni formular možete preuzeti OVDJE!.

Konkursna dokumentacija predaje se elektronskim putem na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., lično ili poštom u zapečaćenoj koverti na adresu: Uprava za dijasporu, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog br. 9, 81 000 Podgorica, Crna Gora sa naznakom: Javni poziv za dostavljanje inicijative za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika.

Za više informacija možete se obratiti Upravi putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona 020 416 395.

Nagrade će biti dodijeljenje u okviru manifestacije „Dani dijaspore-iseljenika“ 29. jula 2019. godine u Baru.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...