01212018ned
Last updatened, 21 jan 2018 6pm

fast2top

 

Glas Dijaspore

Izgradnjom Crnogorske kuće u Argentini učvrstiće se odnosi sa potomcima iseljenika

Darmanović je istakao važnost nedavno potpisanog Okvirnog sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i provincije Ćako, koji otvara mogućnost za snaženje odnosa u nizu oblasti od obostranog značaja

Foto: gov.me

Ministar vanjskih poslova Crne Gore, prof. dr Srđan Darmanović, ocijenio je da će se realizacijom projekta Crnogorska kuća u Roke Sans Penji, u provinciji Ćako u Argentini, učvrstiti odnosi sa potomcima crnogorskih iseljenika.

On je danas primio Danijela Kapetanića, viceguvernera argentinske provincije Ćako.

Darmanović je istakao važnost nedavno potpisanog Okvirnog sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i provincije Ćako, koji otvara mogućnost za snaženje odnosa u nizu oblasti od obostranog značaja.

Kapetanić je izrazio zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori, posebno imajući u vidu važnost koju potomci crnogorskih iseljenika u Argentini pridaju svojoj matici.

Kako se navodi u saopštenju, Darmanović je rekao i da Vlada provincije Ćako ostaje otvorena za svaku vrstu saradnje sa Crnom Gorom.

On je pozdravio predstojeće održavanje četvrte Škole crnogorskog jezika u Argentini, u periodu februar – jul 2018.

“Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja u vezi sa unutrašnjim i vanjskim pitanjima koja se tiču dvije države, a istaknuta je mogućnost za unapređenje ekonomske saradnje, sa fokusom na oblasti poljoprivrede i drvoprivrede”, piše u saopštenju.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...