07062020pon
Last updatened, 05 jul 2020 5pm

Glas Dijaspore

Predstavnici crnogorske dijaspore u Sloveniji svečano obilježili Dan nezavisnosti Crne Gore

Predsjednik Saveza crnogorskih društava Slovenije Veselin Lakić se obratio prisutnima i podsjetio na istorijske događaje vezane za ovaj značajan datum. Predsjednik CD „Montenegro“ Nenad Martinović je predstavnicima dijaspore pročitao obraćanje ambasadora Crne Gore u Republici Sloveniji, prof. dr. Vujice Lazovića. u kojem im je ambasador uputio čestitke povodom praznika

Foto: Dijaspora.me

Savez crnogorskih društava Slovenije, čiji su članovi crnogorska društva „Crna Gora“ i “Montenegro” iz Ljubljane, svečano je proslavio 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore.

Svečana proslava državnog praznika Crne Gore, kojoj su prisustvovali predstavnici udruženja crnogorske dijaspore u Sloveniji, održana je na Dan nezavisnosti u prostorijama udruženja u Ljubljani.

Predsjednik Saveza crnogorskih društava Slovenije Veselin Lakić se obratio prisutnima i podsjetio na istorijske događaje vezane za ovaj značajan datum. Predsjednik CD „Montenegro“ Nenad Martinović je predstavnicima dijaspore pročitao obraćanje ambasadora Crne Gore u Republici Sloveniji, prof. dr. Vujice Lazovića. u kojem im je ambasador uputio čestitke povodom praznika, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Svečanost je nastavljena posjetom spomeniku Petru II Petroviću Njegošu u Njegoševom parku u Ljubljani, odakle su predstavnici naše dijaspore u Sloveniji poslali jedinstvenu poruku – „Neka je vječna Crna Gora“.

Svečanom obilježavanju Dana nezavisnosti su prisustvovali član Savjeta dijaspore, predstavnici CD „Duklja“, AD „Luča“, Društva crnogorsko – slovenačkog prijateljstva iz Ljubljane, CPKD „Morača“ i ZDPG „Izvor“ iz Kranja, kao i članovi CD „Crna Gora“ i CD „Montenegro“.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE