10232019sri
Last updatesri, 23 okt 2019 2pm

Sarajevski ljekar zapalio internet objašnjenjem kako se u BiH odnose prema zdravlju: Posipaj se pijeskom i navikavaj na zemlju (VIDEO)

Doktor Emir Solaković, opšti i kardiovaskularni hirurg, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu, postao je hit na društvenim kada je objasnio kako se ljudi u Bosni i Hercegovini odnose prema zdravlju.

Foto: Printscreen

Pojasnio je kako se stranci, kada dođu u BiH prejedaju, puše, ali kada se vrate ne nastavljaju sa takvim životom.

“Mi teoretski nemamo šanse da narod bude zdrav. Na našem fakultetu učimo dva sata o zdravom življenju. I ta dva sata ne mogu biti dosadnija. Država ne govori o narodu. Na Baščaršiji nema šta nema, aščinice, burekdžinice, a nema ribe. I naš narod ne može zdravo da živi. Dođu tri dana pred smrt i pitaju: ‘Kako bih ja zdravo živio?’ Pa najbolje se posipaj pijeskom i navikavaj na zemlju, to ti je najbolji savjet’”, rekao je on, što je postalo hit u regionu.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Parni valjak u Njujorku

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...