08052020sri
Last updatesri, 05 avg 2020 12pm

Skandal: Direktorica dozvolila DJ Krmku da u školi snima spot, nakon reakcije javnosti podnijela ostavku

Muzičar iz BiH DJ Krmak snimio je spot sa “erotskim elementima, provokativno obučenom ‘profesorkom’ i učenicima statistima” u toj smederevskoj školi. Ministarstvo je navelo da je sadržaj spota omalovažavajući za nastavnike i ulogu škole

Direktorka Osnovne škole “Dimitrije Davidović” u Smederevu, u kojoj je snimljen spot “Profesorice” DJ Krmka, podnijela je ostavku poslije burne reakcije javnosti.

Inspekcija Ministarstva prosvjete obavila je vanredni nadzor u školi, a sastao se i Školski odbor, sazvan na zahtjev roditelja. Za vršioca dužnosti direktora škole postavljen je Dragan Petković, nastavnik muzičkog, piše rs.n1info.com.

Ministarstvo je u srijedu saopštilo da je odluka o ustupanju školskog prostora za snimanje ovakvog sadržaja nedopustiva, dodajući da neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smio da postupi na način koji je neprihvatljiv za jednog prosvjetnog radnika.

Muzičar iz BiH DJ Krmak snimio je spot sa “erotskim elementima, provokativno obučenom ‘profesorkom’ i učenicima statistima” u toj smederevskoj školi. Ministarstvo je navelo da je sadržaj spota omalovažavajući za nastavnike i ulogu škole.

“Po saznanjima Ministarstva prosvjete, direktorka škole nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu za odluku o ustupanju prostora za snimanje spota. Saglasnost nije tražena od Ministarstva, a da jeste, ne bismo je dali”, navodi se u saopštenju.

Navodeći da je direktorka škole izjavila da “nije tražila, pa samim tim ni bila upoznata sa scenarijom muzičkog spota”, Ministarstvo je ocijenilo da je to “apsolutno neprihvatljivo”.

Snimanje ovog spota uznemirio je roditelje i prosvjetne radnike.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE