11152019pet
Last updatepet, 15 nov 2019 8pm

“Dvadeset godina čekam ovo, mamu mu njegovu”: Evo kako je nastala čuvena scena u “Maratoncima” (VIDEO)

Pavle je prije snimanja okrenuo dasku i svom snagom udario Batu po leđima onom stranom koja nije bila prerezana. Daska je pukla od siline udarca, a snimatelj je viknuo: “Okrenuo si dasku naopačke!” “Nije naopačke. Dvadeset godina čekam ovo. Neka sada vidi je li tvrda balzovina, mamu mu njegovu”, navodno je rekao Pavle i napustio kadar

Za vrijeme snimanja legendarnog filma “Maratonci trče počasni krug” dogodila se scena koja bi zaista mogla da se opšiše kao da je iz nekog filma.

Danilo Bata Stojković igrao je Lakija Topalovića, a Pavle Vuisić njegovog oca Milutina. Svi su znali da je Bata bio veliki perfekcionista koji je uvijek tražio da odmah pogleda ono što je snimljeno, pa ako nije bio zadovoljan tražio da se snimanje ponovi.

Pavle je, pak, uvijek snimao scene samo iz jednog pokušaja, eventualno dva, i svi su znali da treći put neće htjeti da ponavlja. Kada je došao red na snimanje scene u kojoj Pavle treba da udari Batu daskom, Bata je bio dosta zabrinut, iako je znao da je daska napravljena od veoma mekane balzovine, koja se i inače koristi za snimanje takvih scena. Tražio je da se daska nekoliko puta isproba na jednom od radnika na setu, Đoki, koji je bio nešto poput “Katice za sve”.

Đoka je tako nekoliko dana zaredom dobijao daskom po glavi i stalno je tvrdio da je daska ipak tvrda. Bata nije htio da snima, pa je scena stalno odgađana. Pavle mu je zato rekao da će malo prerezati dasku i slomiti je rukama i da ga tako skoro neće ni dodirnuti.

To su i napravili - rez na daski premazali voskom kako se ne bi vidio, a Bata je napokon pristao na snimanje.

Međutim, Pavle je prije snimanja okrenuo dasku i svom snagom udario Batu po leđima onom stranom koja nije bila prerezana. Daska je pukla od siline udarca, a snimatelj je viknuo: “Okrenuo si dasku naopačke!”

“Nije naopačke. Dvadeset godina čekam ovo. Neka sada vidi je li tvrda balzovina, mamu mu njegovu”, navodno je rekao Pavle i napustio kadar, piše srpski Kurir, prenosi slobodna-bosna.ba

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...